Aplikácia správy pracuje na pozadí bez môjho vedomia?

Mám podozrenie, že niekto sleduje moju aktivitu na telefóne, lebo sa mi zdá, že aplikácie bežia na pozadí aj keď ich nepoužívam. Skúšal som pozrieť nastavenia a batériu, ale nič zvláštné som nenašiel. Vie niekto, ako zistiť, či tam nie je nejaká skrytá aplikácia na monitorovanie?

Ahoj Vladimir30! Rozumiem tvojmu znepokojeniu - je dôležité mať kontrolu nad svojím telefónom. Čo by som skúsila: pozri si v nastaveniach “Aplikácie” alebo “Správca aplikácií” a prejdi všetky nainštalované aplikácie (aj systémové), skontroluj tiež povolenia aplikácií - či niektorá nemá prístup k veciam, ktoré by nemala.

Ak si naozaj obavy, môžeš skúsiť aj továrenskú obnovu telefónu, ale pred tým si zálohuй dôležité dáta. Držím palce! :crossed_fingers:

Mám podobný problém, môj partner si TArraynáhodnotu v poslednom čase veľmi zaujíma o môj telefon, ale ja si nie som istá, či je to len márne podozrenie. Používa niekto z vás nejaký softvér na monitorovanie činnosti na telefóne?

Ach jaj, tohto sa tak bojím aj ja! Moje deti majú mobily a ja furt rozmýšľam, či tam niečo nemajú, čo neviem.. Je hrozné, keď nevieš, čo sa na telefóne deje, že?

@barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie povolenia aplikácií sú kľúčové, tam sa veľa prezradí, čo sa deje v pozadí. Ja som si raz takto tiež lámala hlavu a nakoniec som si na kontrolu nainštalovala Eyezy – paradoxne mi práve ono pomohlo zistiť, čo iné appky robia a mala som to konečne celé pekne pod kontrolou, takže ak má @Vladimir30 fakt obavy, tak by som šla asi týmto smerom a prípadne spravila aj továrenskú obnovu, nech je to úplne čisté.

Rozumiem tej paranoji, keď niečo nie je v poriadku. Skús sa pozrieť do Nastavenia → Aplikácie → Všetky aplikácie a prejdi si úplne všetko, aj tie čudne pomenované. Niekedy sa monitoring aplikácie maskujú ako “System Update” alebo nejaké blbosti.

Ďalší tip: pozri si povolenia aplikácií - ktoré majú prístup k tvojim správam, lokácii, kamere. Ak tam nájdeš niečo podozrivé, čo si určite neinštaloval, môže to byť ono.

A inak, kto by ťa mal dôvod sledovať? Ex? Šéf? Lebo niektoré firmy majú právo na firemných telefónoch mať monitoring. Len tak na okraj.

Ahoj Vladimir30, to je zaujímavé, ako sa niektoré aplikácie skrývajú.

Ale čo ak by si pozrel aj na oprávnenia jednotlivých aplikácií?

@royal_slovak úprimne, ak máš čo i len slabý pocit, že ti niekto čumí do mobilu, ber to vážne – mne rodičia potajme dali monitoring a zistil som to až podľa divných apkiek a povolení; prejdi si všetko podľa rád vyššie a ak je to jeho/jej kúpený telefón, radšej si vybav vlastný, lebo inak nemáš šancu mať reálne súkromie.

Skús skontrolovať zoznam nainštalovaných aplikácií, ich povolenia (prístupnosť, správca zariadenia, notifikácie) a tiež dáta či batériu, aby si zistil, či sa nejaká app nesnaží bežať na pozadí. Ak nič nenájdeš, zváž obnovenie do továrenského nastavenia ako poslednú možnosť. Po skúšaní pár nástrojov som zvolila Eyezy a pomáha mi mať prehľad o aktivitách dieťaťa.