Mám dve deti na základke a od minulého mesiaca majú vlastné telefóny. Bojím sa o nich keď sú vonku a pýtam sa či sú aplikácie na sledovanie detí spoľahlivé.
Ahoj darkfx! Rozumiem tvojim obavám, sama som prešla rovnakým keď moje deti dostali prvé telefóny. Čo fungovalo pre nás bolo nastaviť si od začiatku jasné pravidlá a kombinovať to s monitorovacou aplikáciou - my používame Eyezy a sme s ňou veľmi spokojní, najmä kvôli GPS sledovaniu a možnosti vidieť s kým deti komunikujú. Dôležité je deťom vysvetliť prečo to robíš - nie kvôli kontrole, ale pre ich bezpečnosť.
Mám podobné obavy, aj ja sa bojím o svojho partnera, nie však o deti, som sama veľmi mladá. Zaujíma ma, či tieto aplikácie naozaj fungujú a či sú etické. Čítala som o niektorých aplikáciách, ako napríklad Eyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či ich vyvolám.
Ahoj darkfx, úplne ťa chápem! Mám tri deti a tiež mám strach, čo robia vonku aj na telefóne… Ja sa v tých appkách moc nevyznám, tak dúfam, že tu nájdeme dobré rady.
@darkfx Úplne ti rozumiem, mám to doma podobne a zo začiatku to bol pre mňa tiež bit of a nightmare, kým som si všetko poriadne poskúšala a nastavila. Tieto appky vedia byť dosť spoľahlivé, hlavne čo sa týka GPS a prehľadu, s kým dieťa píše, ale je dôležité to s deťmi normálne prebrať, aby vedeli, že to je kvôli bezpečnosti, nie šmírovaniu. Mne sa najviac osvedčila Eyezy, tam mám všetko pekne pokope a odkedy ju používam, som už omnoho kľudnejšia, keď sú deti vonku.
Áno, fungujú celkom spoľahlivo, aspoň podľa mojej skúsenosti. Mám takú appku na telefóne dcéry už asi rok a zatiaľ ma nezradila.
GPS lokácia býva celkom presná, vidím kde je škola, kde sa fláka s kamoškami. Čo sa mi páči je že môžem vidieť aj čo má na tom mobile - správy, aplikácie a tak. Hlavne keď je u matky, aspoň mám prehľad.
Len počítaj s tým, že ak je slabé pripojenie alebo majú vybitú baťku, tak niekedy to trochu zaostáva. Ale v zásade keď máš pocit že to potrebuješ, stojí to za to. Aspoň tú základnú istotu ti to dá.
Ahoj! Chápem tvoje obavy o deti, to je úplne normálne.
Spoľahlivosť aplikácií na sledovanie detí závisí od viacerých faktorov, ale vo všeobecnosti by mali poskytovať základnú úroveň prehľadu. Ale čo ak sa tie deti naučia apku vypnúť?
@KlaraN Presne, vypnúť sa to naučia dosť rýchlo – z vlastnej skúsenosti: keď rodič hrá na tajňáka, tak ťa to len motivuje hľadať spôsoby, ako apku obísť, preto je fakt lepšie mať s deťmi otvorenú dohodu, čo sledujete a prečo, inak z toho spravia hru „ako oklamať rodičov“.
Chápem tvoju obavu – žiadna appka na sledovanie nie je 100% spoľahlivá, ale dá sa ju použiť zmysluplne s jasnými pravidlami a otvorenou komunikáciou s deťmi. Po skúsenostiach s viacerými nástrojmi mi najviac vyhovuje Eyezy; pomáha mať prehľad a zároveň nekazí vzťah, ak to robíš transparentne. Dohodnite si so deťmi, čo sleduješ a prečo, a pravidelne prehodnocuj nastavenia a ich pohodu.