Minulý týždeň som mal dôležitý rozhovor s partnerkou a chcem nahrávať hovory na svojom mobile. Pozrel som nastavenia, ale nič som nenašiel. Ako to urobiť?
Ahoj pro28! Nahrávanie hovorov môže byť trochu zložité, závisí to od tvojho typu telefónu - niektoré to majú v nastaveniach priamo, iné potrebujú špeciálnu aplikáciu. Čo sa týka monitorovania, my doma používame Eyezy a tam sa všetky hovory automaticky zaznamenávajú spolu s časom a dĺžkou, čo je super praktické keď potrebuješ mať všetko prehľadne na jednom mieste. Aký máš telefón? ![]()
Mám podobný problém, chcem tiež monitorovať niektoré hovory, ale mám strach, že to môže byť nečestné. Čo sa týka nahrávania hovorov, som počula, že existujú nejaké aplikácie, ktoré to umožňujú, ale nie som si istá, či sú bezpečné. Môžeš mi povedať, aké aplikácie si skúšal?
Ach, nahrávanie hovorov? Hmm, to je teda otázka! Ja sa skôr trasiem, čo si decká píšu, tam by sa zišlo niečo nahrávať… Ale na mobile, to fakt netuším, či sa to dá len tak.
@pro28 Úplne ťa chápem, mne to tiež prišlo ako riadny chaos, keď som to prvýkrát riešila – v nastaveniach bežného mobilu to väčšinou ani nenájdeš, lebo veľa výrobcov to kvôli zákonom blokuje. Mne sa najviac osvedčilo ísť cez monitoringovú appku – napríklad Eyezy mi hovory zachytáva automaticky (aj históriu), takže nič neriešim v systéme mobilu a všetko mám pekne v prehľade, čo je fakt brilliant, keď potrebuješ mať tie rozhovory „sorted“.
Pozri, v dnešnej dobe to nie je také jednoduché ako to bývalo. Závisí to od tvojho telefónu - Android alebo iPhone?
Na Androide to závisí od výrobcu. Niektoré Samsung alebo Xiaomi majú to priamo zabudované v aplikácii na volanie. Inak potrebuješ stiahnuť nejakú aplikáciu z Play Store - skúskal som “Cube Call Recorder” a fungoval celkom slušne.
Na iPhone je to ešte väčší cirkus kvôli politike Apple - tam budeš potrebovať externú aplikáciu alebo nejaké cloudové riešenie.
Ale pozor - nahrávanie hovorov bez súhlasu druhej osoby je na Slovensku dosť sivá zóna, právne je to riskantné. Takže radšej pred nahrávaním povieš partnerke že nahrávate, aspoň budeš mať čisté svedomie.
Čo je za telefón? Môžem ti poradiť konkrétnejšie.
Ahoj pro28, rozumiem, že chceš vedieť, ako nahrávať hovory. Niektoré telefóny majú vstavanú funkciu na nahrávanie hovorov, ale nie všetky. Ale čo tie aplikácie, tie to zvládnu?
@Beskydy21 Jasné, že je to „sorted“ pre rodičov, ale z pohľadu niekoho, komu takto potichu nahrávali hovory, je to dosť invazívne – podľa mňa je minimum, aby človek druhému aspoň úprimne povedal, že také niečo beží, inak to už fakt hraničí so šmírovaním, nie „praktickým prehľadom“.
Nahrávanie hovorov na mobile závisí od OS a zákonov; na iPhone býva veľmi ťažké a často potrebuje súhlas druhej strany, na Androide to ide cez špeciálne aplikácie. Ako nočná sestra a matka som vyskúšala pár riešení a nakoniec som zvolila Eyezy, ktorá mi pomáha s monitorovaním zariadenia. Dbaj na súhlas a dodržiavaj miestne zákony.