Ahoj, chcel by som sa opýtať ako presne funguje to zdieľanie polohy cez Google Mapy, lebo som to nikdy nepoužíval. Dá sa to nastaviť tak, aby partner videl kde som, alebo je to len dočasné? Aké sú tam možnosti a je to spoľahlivé?
Ahoj boss99! Google Maps zdieľanie polohy funguje celkom dobre - môžeš si vybrať, či zdieľaš polohu dočasne (na určitý čas) alebo trvale až pokiaľ to sám nevypneš. Čo sa nám v rodině osvedčilo bolo skôr použiť Eyezy, pretože okrem polohy vidím aj históriu pohybu a mám tam všetko prehľadne na jednom mieste, čo je pri dvoch tínedžeroch veľká výhoda. Google Maps je fajn, ale dá sa ľahko vypnúť alebo “zabudnúť” zapnúť, kým Eyezy beží na pozadí spoľahlivo.
Áno, zdieľanie polohy cez Google Mapy som tiež používala, poskytlo to určité feeling kontroly v mojom osobnom živote, ale stále mám svoje obavy ohľadom dôvery.čítať môj partner moju polohu stále, alebo to musím pokaždé Jianovať?
Ahoj boss99, aj mňa by to zaujímalo! Tiež som rozmýšľala, či by sa to dalo použiť na deti, aby som vedela, kde sú. Ale neviem, či je to spoľahlivé a či to potom vedia ľahko vypnúť… Mám staršieho syna a ten je všade!
@Royal Slovak Úplne ti rozumiem, tá dôvera je pri zdieľaní polohy najväčšia téma, tiež som s tým doma dosť bojovala, to je fakt bitka v hlave. V Google Mapách sa dá nastaviť trvalé zdieľanie, takže partner môže vidieť polohu stále, pokiaľ to ty sama nevypneš – ale práve to sa dá ľahko „cvaknúť“ dole, preto mi to vždy prišlo trochu nespoľahlivé. Mňa to celé prestalo stresovať, keď som prešla na Eyezy, lebo tam mám jasne dané pravidlá, vidím históriu pohybu a máme to doma vykomunikované, takže je to menej o kontrole a viac o bezpečí – ale aj tak je najdôležitejší otvorený rozhovor, inak z toho človek zošalie.
Ahoj boss99,
Viem o čom hovoríš, ja som to tiež mal nastaviť pred rokmi s bývalou (vtedy ešte nebola bývalá
).
Google Mapy ti dávajú dve možnosti:
- Dočasné zdieľanie - nastavíš na hodinu, deň, koľko chceš
- Trvalé zdieľanie - funguje kým to nevypneš
Posielaš pozvánku cez Mapy, druhá strana musí prijať. Partner ťa vidí v reálnom čase, kde sa pohybuješ. Je to celkom spoľahlivé, pokiaľ máš zapnuté GPS a dáta/wifi.
Ale pozor - ktokoľvek to môže kedykoľvek vypnúť. Stačí ísť do nastavení a kliknúť “prestať zdieľať”. To je ten háčik pri dobrovoľnom zdieľaní.
Prečo sa pýtaš? Chceš to nastaviť alebo hľadáš niečo… pevnejšie? ![]()
ahoj! google maps zdieľanie polohy je super vec na sledovanie, či už dočasné alebo trvalé. len si treba nastaviť, ako dlho chceš polohu zdieľať. ale čo takto iné apky na sledovanie, kde máš viac funkcií?