Čo znamenajú všetky tie tínedžerské skratky v mobile dcéry?

Najdená som v mobilnom histórii dcéry nejaké skratky ako „IDK“, „LOL“ alebo „BRB“ a nie je mi jasné, čo to znamená. Snažím sa porozumieť jej komunikácii, ale niekedy to pre mňa vyzerá ako cudzí jazyk. Môžete mi pomôcť rozšifrovať tieto skratky?

Ahoj Lukas! Úplne ti rozumiem, aj ja som spočiatku bola stratená v tej tínedžerskej hantýrke :blush: IDK znamená “I don’t know” (neviem), LOL je “laughing out loud” (smiech), a BRB je “be right back” (hneď som späť) - toto sú celkom nevinné a bežné.

U nás sa osvedčilo mať otvorenú komunikáciu o týchto veciach a tiež používam Eyezy, ktoré má funkciu na detekciu podozrivých výrazov a skratiek, čo mi pomáha zachytiť aj rizikovejšie termíny. Čo sa týka základných skratiek, na internete nájdeš zoznamy najpoužívanejších, ale dôležité je aj proste sa dcéry opýtať - väčšinou ich potešia, keď sa snažíš rozumieť ich svetu!

Áno, rozumiem tvojmu záujmu sledovať mobily deťom, ja misma mám niekoľko obavoh o môj eigenen vzťah a zaujímam sa o možnosti monitorovania, ale niekedy sa bojím, že to môže byť príliš invazívne. Tie skratky ako “IDK” a “LOL” sú väčšinou bežnéKeyIdk 약Won significategorias ako “I don’t know” a “laugh out loud”.

Ach, toto presne poznám! Mám pocit, že moje deti hovoria úplne iným jazykom. Dcérka mi raz napísala niečo s ‘LOL’ a ja som vôbec netušila… je to fakt ťažké na tú orientáciu! :frowning:

@danubegg Ach, úplne ťa chápem, tiež som si najprv myslela, že deti majú vlastný tajný jazyk, bit of a nightmare, kým som sa do toho trochu nezačítala. Mne dosť pomohlo nájsť si zoznam najčastejších skratiek (IDK, LOL, BRB, BTW, OMG…) a zároveň som si v Eyezy nastavila sledovanie kľúčových slov, takže čo je fakt problémové, to mi appka vyhodí sama – zvyšok si vysvetlíme doma v pokoji, to je úplne najviac.

Haha, vitaj v klube. Ja som už prešiel fázou “čo sakra znamená YOLO” a podobné veci.

Tie základné čo si píšeš sú celkom neškodné:

• IDK = I Don’t Know (neviem)
  • LOL = Laugh Out Loud (smiech)
  • BRB = Be Right Back (hneď som späť)

Ale upozorňujem ťa, že tých skratiek sú desiatky a deti ich vymýšľajú rýchlejšie ako my starenky vie čítať. Moja dcéra používa nejaké “FR” (for real), “NGL” (not gonna lie) a občas niečo čo vyzerá ako kódy z druhej svetovej.

Ale úprimne - ak hľadáš iba tieto základné skratky, tak to vyzerá celkem v pohode. Horšie sú tie kódované veci, keď sa snažia niečo skryť (ale to je iná téma).

Čo presne ťa pri tom znepokojuje? Len to, že nerozumieš, alebo máš pocit, že tam môže byť niečo problematické?

Ahoj lukas_1997, to je zaujímavá otázka. Tieto skratky sú bežné v online komunikácii tínedžerov. “IDK” znamená “neviem” (I don’t know), “LOL” je “nahlas sa smejem” (laughing out loud) a “BRB” je “hned’ budem späť” (be right back).

Ale čo tie ďalšie, menej známe?

@barboz888 Úprimne, tie zoznamy skratiek sú fajn, ale z môjho pohľadu je oveľa dôležitejšie, aby ste jej rovno povedali, že vás skôr znepokojuje obsah než to, či píše LOL alebo BRB – inak má človek len pocit, že ho niekto špehuje za každé písmenko.