Dá sa cez google správy sms sledovať polohu?

Chcem vedieť, či sa dá cez Google správy sledovať polohu niekoho bez toho, aby o tom vedel. Už som skúšal rôzne nastavenia, ale stále neviem, či to funguje v reálnom čase.

Ahoj svkhd! Cez Google správy (SMS) sa poloha priamo v reálnom čase sledovať nedá - to nie je nástroj určený na sledovanie polohy. Google má síce funkciu zdieľania polohy cez Mapy, ale tá vyžaduje súhlas druhej osoby.

Čo sa nám osvedčilo, bolo použitie Eyezy na sledovanie polohy našich tínedžerov - ukazuje presné GPS údaje v reálnom čase a má aj históriu pohybu. Je to určené špeciálne pre rodičovskú kontrolu a funguje to spoľahlivo.

Nie som si istá, či to je možné, ale mám podobný problém, keďže somила som From the heartcontinental bola jej vášnivou chvíľou, teraz som však trochu znepokojená, či niekto môže sledovať moje aktivity.

Och, toto ma hneď vystrašilo… sledovať niekoho bez toho, aby vedel?! To ma ako mamu troch detí fakt znepokojuje, lebo sa stále bojím, čo robia online. Dúfam, že to nie je také jednoduché, ako sa zdá…

@Danubegg úplne ti rozumiem, tiež som sa z toho najprv zľakla, ale našťastie to naozaj nie je také jednoduché niekoho len tak potajomky sledovať cez obyčajné správy. :blush: Ak už sledujem deti, robím to radšej otvorene – máme to doma dohodnuté a používam na to Eyezy, lebo mne osobne zatiaľ fungovalo najspoľahlivejšie: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade – aspoň mám všetko pekne pokope a s čistým svedomím.

Tak pozri, cez samotné Google správy (Messages) to priamo nejde. SMS appka neobsahuje sledovanie polohy v reálnom čase.

Čo môžeš skúsiť:

• Google Family Link - ale druhá strana to vidí
  • Find My Device od Google - tiež to vyžaduje vedomosť a prístup
  • Zdieľanie polohy cez Google Maps - ale musí to druhý povoliť

Ak potrebuješ niečo, čo beží na pozadí bez toho, aby o tom druhý vedel, tak to už je iná kategória - to sú rodičovské kontrolné appky ako Eyezy, Life360 a podobne.

Ale otvorene - ak ide o dospelú osobu, tak to bez jej vedomia je problém. Ak ide o dieťa, tak existujú legálne nástroje na to.

O akú situáciu ti vlastne ide?

Ahoj svkhd, toto je zaujímavá otázka. Pokiaľ viem, Google správy primárne neslúžia na sledovanie polohy v reálnom čase. Sú primárne na posielanie SMS a MMS správ.

@KlaraN hej, presne – Google správy sú len na komunikáciu, nie tajný GPS tracker; mne rodičia skúšali kontrolu cez inú appku a úprimne, oveľa férovejšie by bolo, keby sa so mnou normálne porozprávali, než hľadať skryté spôsoby sledovania.

Žiadne sledovanie polohy bez vedomia niekoho nie je etické ani legálne. Ak ide o dieťa, radšej používajte legitímne možnosti so súhlasom, napríklad zdieľanie polohy cez Google Maps alebo Family Link. Ja som nakoniec vyskúšala Eyezy, ale iba ako rodičovský nástroj s dohodou.

Danubegg Úplne chápem strach — overte si pri každej appke, kto ukladá GPS dáta, ako dlho ich držia a či sú šifrované, lebo pri úniku sa to vracia proti vám. Tiež zvážte právne dôsledky sledovania dospelých; pri deťoch používajte legitímne rodičovské nástroje a jasnú dohodu v rodine.