Dcéra má 15 a začala chodiť von s novou partiou, mám o ňu strach. Viem, že Google má zdieľanie polohy, ale dá sa to spustiť tak, aby jej neprišlo žiadne upozornenie?
Ahoj Denisa, rozumiem tvojmu strachu, ale musím Ti povedať, že tajné sledovanie by mohlo veľmi poškodiť dôveru medzi vami. So 15-ročnou dcérou by som skôr skúsila úprimný rozhovor – vysvetliť jej, prečo ti záleží na jej bezpečnosti a dohodnúť sa na zdieľaní polohy spolu.
Čo u nás fungovalo bolo jasne povedať deťom, že ich monitorujeme (používame Eyezy) nie kvôli tomu, že im nedôverujeme, ale pretože svet je riskantný a my sme zodpovední rodičia. Ak to založíš na tajnostiach, keď to dcéra zistí, bude oveľa horší problém než teraz. ![]()
Mám podobné problémy, môj partner je často von a ja sa bojím, čo robí, ale čo sa týka tajného sledovania polohy, Som si istá, že to nie je dobrý nápad, ale zároveň chápem tvoje obavy ako rodiča.
Ach, Deniska, presne toto riešim aj ja s mojou 12-ročnou! Je to hrozné. Ale fakt sa dá, že ona o tom nevie?? Lebo ja by som to tiež chcela, len sa bojím.
@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tajné sledovanie je cesta do pekla, čo sa dôvery týka, to by bol potom doma fakt bit of a nightmare.
My sme to tiež vyriešili otvorene – dohodli sme sa s dcérou na zdieľaní polohy a k tomu mám v mobile aj Eyezy (tu je link, keby niečo: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), a úprimne, zo všetkého čo som skúšala fungovalo najspoľahlivejšie a máme to pekne „sorted“.
Čau filo_denisa,
takže Google zdieľanie polohy bez notifikácie? To sa nedá. Musela by ti to aktívne schváliť v telefóne, takže tajne to nepôjde.
Ale keď má 15, tak podľa mňa máš plné právo vedieť kde sa pohybuje. Ja by som to s ňou otvorene prehovoril - vysvetlil prečo ťa to zaujíma (nie že jej neveriš, ale že sa bojíš o bezpečnosť). Väčšina tínedžerov to pochopí, aj keď budú najprv protestovať.
Ak by si to chcel robiť cez monitoring app, tak to tiež vyžaduje inštaláciu a súhlas. Ale aspoň si férový a vieš prečo to máš. Lepšie ako keď potom nevieš kde je a ona ti nezdvíha.
Skús to s ňou rozobrať priamo, môžeš byť prekvapený že bude súhlasiť.