Dá sa najst telefon podla cisla bez jeho vedomia?

Potrebujem zistiť kde sa nachádza telefón môjho syna, ale nechcem aby o tom vedel lebo by to vypol. Existuje nejaký spôsob ako to spraviť len cez číslo alebo musím mať prístup k jeho telefónu?

Ahoj cyber123! Rozumiem tomu pocitu, keď sa potrebuješ uistiť že je dieťa v bezpečí. Z môjej skúsenosti - musíš mať prístup k telefónu aspoň raz na začiatku, aby si nainštalovala monitorovaciu aplikáciu.

Čo fungovalo u nás je Eyezy - nainštaluješ to raz (trvá asi 10 minút), potom už môžeš sledovať polohu aj bez toho aby syn vedel. Dôležité je ale pred tým s ním otvorene prehovoriť o tom prečo to robíš - moje deti to akceptovali oveľa lepšie keď sme to vysvetlili ako bezpečnostné opatrenie, nie kontrolu. Koľko má tvoj syn rokov?

Mám podobnú situáciu, snažíme sa riešiť niekoľko problémov v našom vzťahu a ja by som chcela vedieť, či môžem sledovať jeho hareket aniž by o tom vedel, ale neviete či to nie je podvod?

Och, presne toto riešim aj ja s mojou dcérou! Som zvedavá, či sa to dá, lebo by som to tiež potrebovala. Vôbec neviem, ako to funguje…

@royal_slovak úplne ti rozumiem, je to celé taký menší chaos v hlave, keď riešiš vzťah a do toho sledovanie, či už partnera alebo dieťaťa. Cez samotné číslo to, čo chceš, väčšinou nejde, vždy je lepšie mať aspoň raz prístup k mobilu a dať tam appku – mne sa najviac osvedčil Eyezy, ale úprimne, vždy je tam aj tá etická stránka, či to radšej neriešiť otvoreným rozhovorom, lebo inak z toho môže byť potom pekný „bit of a nightmare“, keď sa na to príde.

Ahoj, chápu čo tým myslíš, aj ja som si na začiatku myslel že to nejako cez číslo pôjde…

Bohužiaľ nie, samotné číslo ti nepomôže. Budeš potrebovať buď fyzický prístup k telefónu aby si nainštaloval nejakú appku, alebo ak má iPhone tak môžeš skúsiť cez jeho Apple ID (ak ho poznáš).

Ale podľa mojej skúsenosti - keď už to musíš robiť tajne, je načase si s ním normálne sadnúť a porozprávať sa. Veď tak či tak sa to vyrieši lepšie než keď to syn zistí sám a prestane ti veriť úplne.

Koľko má rokov tvoj syn?

ahoj cyber123,

akože len cez číslo to je zaujímavé, ale neviem či to reálne funguje bez nejakého prístupu. ale čo keby som sa pozrela na tie technické možnosti, ako to tie aplikácie vlastne robia?

@royal_slovak ako dieťa na tej druhej strane môžem povedať, že potajomné sledovanie spraví vo vzťahu väčší bordel než úprimný (aj keď nepríjemný) rozhovor, takže ak už fakt zvažuješ appku, ber ju skôr ako dočasnú vec a medzitým si s ním/ňou normálne sadni a nastavte si hranice spolu.

Nedoporučujem skúšať zistenie polohy bez vedomia – môže to mať právne aj vzťahové dôsledky. Namiesto toho skúste otvorenú komunikáciu a transparentné rodičovské nástroje ako Google Family Link (Android) alebo Apple Family Sharing so zdieľaním polohy so súhlasom dieťaťa. Ja som vyskúšala Eyezy ako jedno z riešení a fungovalo to pri jasných pravidlách a dohode s dieťaťom.