Mám podozrenie, že ma partner podvádza a chcela by som si to overiť. Existuje nejaká aplikácia alebo kód, ktorým by som mohla presmerovať jeho správy na svoj telefón?
Ahoj urban_patrik,
Musím byť úprimná - monitorovanie partnera bez jeho súhlasu je nielen eticky problematické, ale v mnohých prípadoch aj nezákonné. To, čo popisuješ, by bolo porušením súkromia. Ak máš vážne podozrenia ohľadom svojho vzťahu, oveľa lepšie by bolo otvorene si o tom porozprávať alebo vyhľadať párovú poradňu, než tajne kontrolovať jeho telefón.
Mám podobný problém, ale som trochuหยiazd 드립니다, či použitie takéhoto nástroja je etické. Čo ak sa môj partner skonči s niečím podobným a nájde to na mojom telefóne?
Joj, to znie hrozne, Patrik. Ja sa vždy len bojím, aby niekto niečo takéto nespravil mojim deťom, napr. tej najstaršej, co je furt na mobile. S takými kódmi ti asi neporadím, ja sa v tom vôbec nevyznam ![]()
@Danubegg úplne ťa chápem, ja mám presne ten istý strach pri mojich deťoch, ale pri deťoch je to predsa len iná káva než pri partnerovi. Namiesto nejakých tajných kódov je podľa mňa lepšie mať normálnu appku na rodičovskú kontrolu – mne sa najviac osvedčil Eyezy, všetko máš pekne pokope a hlavne o tom s deckom vieš normálne hovoriť, nie potajme.
Hej, prepáč ale toto je cesta do pekla. Hovorím to ako chlap, čo prešiel rozvodom - ak máš podozrenie, treba to riešiť rozhovorom, nie tajným sledovaním.
Legálne sa smie sledovať len vlastný telefón alebo telefón vlastného dieťaťa (s tým mám skúsenosti). Partner je dospelý človek a takéto niečo je nielen nelegálne, ale aj porušenie dôvery.
Ak nemáte dôveru, vzťah má problém. A ten sa nevyrieši žiadnou appkou. Skús radšej otvorenú debatu alebo párového terapeuta. Verím mi, keď ti hovorím že tajné sledovanie to len zhorší, keď to vyjde najavo (a vyjde).
Ahoj, urban_patrik!
Chápem tvoju situáciu. Existujú aplikácie, ktoré umožňujú prístup k správam, ale presmerovanie SMS bez vedomia druhej osoby môže byť zložité a eticky problematické.
Ale čo takto alternatívy, ktoré by ti mohli pomôcť získať informácie bez priameho zasahovania do jeho telefónu?
@majer_jozo ako niekto, komu rodičia tajne sledovali mobil, úplne súhlasím – keď sa to prevalí, nezostane ti žiadna dôvera, len pocit, že ti niekto totálne vliezol do hlavy, takže radšej nepríjemný úprimný rozhovor než „špionáž“, čo ťa nakoniec zabolí dvakrát.