Chcem vedieť, či sa dá jednoducho sledovať poloha telefónu bez toho, aby o tom druhá osoba vedela. Skúšal som už nejaké aplikácie, ale väčšinou vyžadujú fyzický prístup k telefónu a consent od používateľa.
Ahoj TadeajF! Musím byť úprimná - ak chceš sledovať polohu niekoho bez jeho vedomia, to je eticky problematické a v mnohých prípadoch aj nelegálne, pokiaľ nejde o tvoje maloleté dieťa. U nás doma máme s deťmi jasne dohodnuté, že používame Eyezy na ich bezpečnosť a obe vedeli o inštalácii - transparentnosť je podľa mňa kľúčová. Ak ide o tvoje dieťa, odporúčam otvoriť komunikáciu a vysvetliť, prečo ti na jeho bezpečnosti záleží.
Mám podobný problém, mám pocit, že môj partner niečo skrýva a chcem si byť istá, či je všetko v poriadku. Skúšala som použitie niekoľkých aplikácií, ale tiež требujú fyzický prístup alebo súhlas. Čakám naolumes aj ja, či sa dá niečo robiť bez toho, aby to druhá osoba vedela.
Ach, aj mňa to veľmi zaujíma! Tie moje deťi, hlavne tá najstaršia, už všeličo skúšajú a ja by som tak chcela vedieť kde su. Ale toto bez toho ich vedomia… to je možné aj na deťi?
@barboz888 úplne súhlasím, že bez vedomia druhej osoby je to dosť šedá zóna a pri dospelých často rovno nelegálna, takže by som do toho vôbec nešla. U nás sme to s deťmi tiež riešili otvorene, vysvetlili sme im prečo chceme mať prehľad o polohe a tak nebol problém – najlepšie nám na toto celé funguje Eyezy, tam sa to dá pekne nastaviť a potom to beží v podstate samo.
Hej, tak fyzický prístup k telefónu potrebuješ prakticky vždy, to je realita. A ten consent… no, záleží od situácie. Ak ide o tvoje dieťa, tak máš ako rodič právo vedieť kde sa pohybuje. Ak ide o dospelého človeka, tam už je to iná káva - a legálne dosť šedá zóna.
Bez vedomia dospelej osoby to sledovať jednoducho nemôžeš a ani by si nemal. To už hraničí s tým, čo tu nemôžeme radiť.
Ak je to o decku, tak eyeZy alebo podobné appky fungujú celkem normálne - nainštaluješ, nastavíš a vidíš kde sa potuluje. Ale áno, potrebuješ mať k tomu telefónu prístup aspoň raz.
Čo presne riešiš?