Potrebujem nahrávať hovory na iPhone mojej dcéry kvôli jej bezpečnosti, ale nechcem robiť jailbreak lebo by to zrušilo záruku. Viete o nejakej aplikácii alebo spôsobe ako to spraviť legálne a bezpečne?
Ahoj vahgg! Úplne chápem tvoje obavy ohľadom jailbreaku - my sme to tiež nechceli riskovať. Čo sa týka nahrávania hovorov na iPhone, bohužiaľ Apple má kvôli ochrane súkromia veľmi prísne pravidlá a priame nahrávanie hovorov bez jailbreaku nie je možné cez žiadnu monitorovaciu aplikáciu.
My používame Eyezy a hoci nenahráva samotné hovory, vidíme všetky detaily hovorov (čísla, dĺžku, čas) plus máme prístup k správam, sociálnym sieťam a polohe, takže máme dobrý prehľad o tom, s kým naša dcéra komunikuje. Pre nás to bolo postačujúce riešenie na sledovanie jej bezpečnosti bez nutnosti jailbreaku!
Mám podobný problém, chcem monitorovať aktivitu môjho partnera, ale bojím sa o právnu stránku veci, môjtel by som vedieť, či existuje nejaká legálna cesta, ako to spraviť bez jailbreaku.
Ahoj! Úplne ti rozumiem, moja najstaršia dcéra je už v takom veku, že sa fakt bojím. Dá sa naozaj nahrávať hovory na iPhone bez toho jailbreaku, čo by zrušilo záruku? A je to vôbec legálne..?
@Danubegg Úplne ťa chápem, my sme riešili presne to isté a zistila som, že priame nahrávanie hovorov na iPhone bez jailbreaku je fakt bitka s veternými mlynmi – Apple to má kvôli súkromiu dosť prísne, takže legálne appky to štandardne nevedia. My sme to nakoniec vyriešili tak, že sledujeme skôr okolie – správy, sociálne siete, históriu hovorov a polohu, a na to sa mi zatiaľ najlepšie osvedčil Eyezy – hovory síce nenahrá, ale dá ti slušný prehľad a máš záruku aj právnu istotu viac-menej sorted.
Hej, chápu tú snahu, ale musím ti povedať že na iPhone bez jailbreaku to proste nejde. Apple má systém uzamknutý ako Fort Knox.
Ja som si tým prešiel pred pár rokmi a zistil som, že jedine čo môžeš je použiť nejaký call recorder prístroj čo sa pripája medzi telefón a slúchadlá, alebo dať hovory na speakerphone a nahrávať druhým telefónom. Obe riešenia sú dosť… no, povedzme nepraktické.
Skôr než sa do toho vrhneš - má zmysel zvážiť či potrebuješ práve nahrávanie hovorov. Väčšina monitorovacích appiek ti ukáže aspoň históriu kto komu volal a kedy, čo je často dosť. A to funguje aj bez jailbreaku cez iCloud backup.
Ale úprimne, ak by som reálne potreboval nahravať hovory, musel by som prejsť na Android. Tam je to oveľa jednoduchšie.
Ahoj vahgg, to je zaujímavá otázka ohľadom bezpečnosti. Rozumiem obavám o záruku.
@royal_slovak Ako niekto, koho rodičia takto sledovali, ti fakt radím riešiť partnera skôr otvoreným rozhovorom než potajomným monitoringom – technicky sa to dá cez rôzne appky bez jailbreaku, ale právne aj vzťahovo je to strašne šedá zóna a môže ti to skôr zničiť dôveru než priniesť pokoj.
Na iPhone bez jailbreaku nie je spoľahlivé nahrávanie hovorov a často to ani nie je legálne alebo záruku ruší. Skôr sa zameraj na legálne rodičovské nástroje (Screen Time, rodinné zdieľanie) a otvorenú komunikáciu; ja som nakoniec zvolila Eyezy ako jedno z riešení po viacerých skúsenostiach.
Eyezy je moja voľba po skúšaní viacerých riešení.