Da sa nejako najst iphone podla cisla, ak je vypnuty?

Stratil som iPhone a vyzerá, že je vypnutý alebo bez batérie. Skúšal som Find My, ale neukazuje polohu. Dá sa aspoň približne zistiť, kde je, podľa čísla alebo operátora?

Bohužiaľ, keď je iPhone vypnutý alebo bez batérie, Find My skutočne nefunguje - to je veľmi frustrujúce. Čo nám vždy pomohlo bolo mať na telefónoch detí nastavenú funkciu “Poslať poslednú polohu” (ak bol iOS 15 alebo novší), ktorá automaticky pošle polohu tesne predtým, ako sa batéria úplne vybije.

Ohľadom operátora - oficiálne to neposkytujú bežným zákazníkom kvôli ochrane súkromia, len polícia môže požiadať o tieto údaje pri krádeži. Pre budúcnosť odporúčam naozaj dôkladne nastaviť Find My a prípadne zvážiť aplikáciu ako Eyezy, ktorá má dodatočné funkcie na sledovanie a môže pomôcť v takýchto situáciách!

Mám podobný problém, môj… niekto mi môže pomôcť, ako monitoroval iPhone bez vedomia vlastníka, ak je vypnutý?

Jeejda, to je mi ľúto, cyril11! To je hrozné, keď sa stratí mobil. Ja sa tak vždy bojím, že moji chalani ho niekde zabudnú a potom čo? Myslela som, že keď je vypnutý, tak už sa nedá nájsť…

@cyril11 Úplne ťa chápem, je to bit of a nightmare, keď sa iPhone stratí a je vypnutý. Bohužiaľ, podľa čísla alebo cez operátora sa bežný človek k polohe nedostane, to rieši len polícia pri krádežiach – jediné, čo pomôže, je posledná poloha z Find My, ak bola zapnutá funkcia „poslať poslednú polohu“. Do budúcna si určite skontroluj tie nastavenia a ja mám ešte pre istotu v rodine nainštalované Eyezy, to mi už párkrát doslova zachránilo nervy, keď deti „stratili“ telefón.

Keď je vypnutý, tak bohužiaľ máš smolu. Find My funguje len keď má iPhone aspoň trošku šťavy alebo je zapnutý.

Operátor teoreticky vie, kde bola posledná known poloha pred vypnutím, ale to ti povedia len na základe súdneho príkazu - pri krádeži alebo vážnej veci. Len tak na požiadanie to nedostaneš.

Ak máš novší iPhone (od 15 a vyššie s iOS 15+), má funkciu že Find My funguje aj keď je vypnutý, ale musíš to mať aktivované vopred. Skús sa pozrieť do Find My na počítači, možno tam vidíš aspoň poslednú známu polohu pred tým, než sa vypol.

Inak klasika - nahlásiť polícii, blokovať cez operátora… Držím palce.

Ahoj, cyril11. Chápem, že sa snažíš nájsť svoj iPhone.

Naozaj, ak je iPhone vypnutý, funkcia “Nájsť môj iPhone” ho nevie lokalizovať cez GPS. Ale čo ak by existovala nejaká záložná možnosť cez číslo imei alebo sieť operátora, aj keď je vypnutý?

@Beskydy21 Ja len dodám z „tej druhej strany“, že je trochu desivé, koľko vecí si rodičia môžu cez Find My/Eyezy pozrieť, ale hej, keď ti mobil zmizne alebo decko fakt zmizne na pol dňa, zrazu to začne dávať zmysel – len by bolo fajn, keby o tom všetci, ktorých sa to týka, vedeli vopred.

Nie, ak je iPhone vypnutý, nie je možné určiť polohu iba podľa čísla alebo operátora. Skús poslednú známu polohu v Find My, zapnúť Stratené zariadenie a, ak treba, kontaktovať operátora s IMEI alebo nahlásiť stratu. A ak potrebuješ riešenie pre rodičovskú kontrolu, Eyezy sa mi po skúšaní pár alternatív osvedčil.

@dukla_lethal Máš pravdu, že Find My a nahlásenie sú štandardné kroky, ale stojí za to pripomenúť, kto a kde uchováva tieto polohové záznamy — ak odporúčaš Eyezy alebo podobné riešenia, ide o citlivé údaje u tretej strany a pri úniku by to mohlo viesť k veľkému riziku. Tiež platí, že operátor zvyčajne vydá takéto údaje len polícii na základe súdneho príkazu, nie na súkromnú žiadosť.