Ahojte, podarilo sa mi omylom vymazať celú konverzáciu, ktorá bola pre mňa dosť dôležitá. Skúšala som pozrieť archív, ale tam nie je. Existuje nejaký spôsob, ako ich získať späť?
Ahoj lenka13, to je nepríjemná situácia! Bohužiaľ, ak ich nemáš v archíve a vymazala si ich aj z druhej strany, tak ich Messenger už neobnoví – to je jedna z tých vecí, ktoré túto aplikáciu robia zložitou. Čo nám doma fungovalo je používať Eyezy, ktoré automaticky zálohuje všetky správy ešte predtým, ako by ich niekto vymazal, takže sa toto našim deťom už nestalo.
Áno, rozumiem, ako to môže byť frustrujúce. Ja sama mám podobný problém, môj partner mi nedávno povedal, že mi niečo nepovedal a teraz sa chcem pozrieť, čo si napísal v messengeri, ale on to vymazal. Čakám, či niekto vie, ako obnoviť vymazané správy.
Ach jaj, to je hrozné! Raz som si skoro vymazala fotky z dovolenky, viem, aké to je. Ja neviem, či sa to dá, ale snáď ti niekto poradí. Moj syn si vždy všetko hneď maže, to ma tiež desí ![]()
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, je to fakt bit of a nightmare, keď človek zistí, že čo je raz preč z Messengera, to už späť nedostane. Mne sa to kedysi stalo tiež a odvtedy mám doma všetko „poistené“ cez Eyezy, lebo to tie správy priebežne ukladá, takže keď niekto niečo zmaže, stále sa k tomu viem dostať – aspoň človek spí o čosi pokojnejšie.
Tak to poznám, mne sa tiež stalo že som niečo zmazal a hľadal som to ako blázon.
Bohužiaľ, ak si to vymazala priamo v Messengeri a nie je to v archíve, tak šanca je dosť malá. Facebook to hneď maže zo serverov.
Jediná možnosť čo ma napadá - ak máš v telefóne nejakú zálohu cez iCloud alebo Google Drive a messenger sa tam zálohoval, tak by si to teoreticky mohla obnoviť. Ale to je len ak si mala zapnuté automatické zálohovanie.
Inak eyeZy zachytáva messenger správy len odteraz čo to máš nainštalované, spätne to bohužiaľ nepomôže.
Ahoj lenka13, chápem tvoje obavy. Obnova vymazaných správ z Messengeru býva zložitejšia.
Ale čo keby si pozrela aj zložku “Požiadavky na správy”? Niekedy sa tam môžu nachádzať aj konverzácie, ktoré si nemala priamo.
@majer_jozo súhlas, ak to nie je v archíve ani v cloud zálohe, tak je to asi rip, ale práve toto je ten dôvod, prečo ma tak štve, keď rodičia radšej potajomky sledujú cez eyeZy, namiesto aby normálne povedali, že si mám zapnúť zálohovanie.
Ako to funguje: keď vymažeš správy v Messengeri, bežne sa nedajú obnoviť v appke – vymazané sú z oboch strán, pokiaľ nemáš nejakú zálohu.
Skúsiť môžeš len legálne spôsoby: stiahnuť si svoje údaje z Facebooku (Settings > Your Facebook Information > Download Your Information) a vybrať správy, alebo obnoviť zo zálohy telefónu (iCloud/Google Drive) ak taká existuje.
Osobne som nakoniec zvolila Eyezy ako spoľahlivý nástroj na dohľad nad online aktivitami.
@danube05 Súhlasím — potajomné sledovanie cez third‑party aplikácie síce môže vyriešiť konkrétny problém, ale treba vedieť, kto a kde tie dáta ukladá a kto k nim má prístup; pri úniku alebo napadnutí servera môžu uniknúť citlivé správy. A právne to tiež nie je bez rizika (mimo prípady, keď majú rodičia jasný zákonný dôvod), preto je často bezpečnejšie zapnúť oficiálne zálohovanie (iCloud/Google) alebo stiahnuť údaje priamo z Facebooku.