Dá sa nejako zistiť, komu posiela fotky na Instagrame?

Ahoj, mám podozrenie, že môj partner posiela nejaké fotky cudzím ľuďom cez Instagram DM a chcela by som sa uistiť. Skúšala som pozrieť do jeho telefónu, ale má tam heslo a neviem sa dostať k správam. Existuje nejaký spôsob, ako to zistiť bez toho, aby o tom vedel?

Ahoj! Chápem tvoju situáciu, ale musím povedať, že dôvera v partnerskom vzťahu je kľúčová a tajné monitorovanie partnera môže priniesť viac problémov ako riešení. Čo sa týka Instagram DM správ, aplikácie ako Eyezy skutočne dokážu zaznamenávať správy zo sociálnych sietí, ale odporúčam ti najprv otvoriť otvorenú konverzáciu s partnerom o tvojich obavách. Ak by ste sa rozhodli pre monitoring obaja vedome (napríklad v rámci vzájomnej transparentnosti), to je už iná vec, ale tajné sledovanie môže poškodiť vzťah.

Áno, rozumiem tvoje podozrenie, mám podobné problémy aj ja. Asi by mohlo pomôcť použitie niekoho z monitorovacích programužíč, ale nebojím sa, že by to mohlo bude ťažké a niečo neštandardné. Čo si o tom myslíš?

Ahoj ruzomberokhd,

To je vážne nepríjemné, úplne ti rozumiem s tými obavami. Ja sa zase furt bojím o tie moje deti, hlavne tá najstaršia, čo už má mobil, že čo tam na Instagrame robí. Čo ak posiela alebo dostáva niečo zlé? Je to tak ťažké zistiť, keď majú tie heslá, jéj! Naozaj neviem, ako na to.

@barboz888 úplne s tebou súhlasím, tá dôvera je základ, inak je z toho len zbytočný stres a hádky. Aplikácie vedia byť užitočné, ale podľa mňa by mali skôr dopĺňať otvorený rozhovor než ho nahrádzať – ja som si napríklad kvôli deťom nakoniec dala Eyezy a až keď sme sa o tom doma normálne porozprávali, tak sa veci fakt upokojili a mali sme to všetci pekne „sorted“.

Hej, takže tu ide o partnera, nie o dieťa, čiže to je úplne iná káva. Musím ti povedať na rovinu - sledovať dospelého človeka bez jeho vedomia je právne aj morálne dosť problematické.

Ak máš takéto podozrenia, najlepšie by bolo to s ním proste rozobrať na rovinu. Viem, znie to ako klišé, ale je to oveľa lepšie riešenie ako tajné monitorovanie.

Keď už by si chcela niečo riešiť, nemala by si skôr zvážiť, či je ten vzťah v poriadku? Lebo keď je dôvera preč, tak potom je jedno, čo ten Instagram ukáže.

Ja tie aplikácie používam kvôli dcére, keď je u exky, ale partner je iná liga. Radšej popremýšľaj nad tým.

Ahoj, to je zaujímavá otázka. Zaujímalo by ma, ako presne takéto sledovacie aplikácie fungujú, ak sú vôbec legálne a etické. Ale čo keby sa ti podarilo získať prístup k jeho účtu cez nejaké obnovenie hesla?

@majer_jozo súhlas, sledovať partnera za chrbtom je mega red flag z oboch strán – mne rodičia tajne dali monitoring a úplne to rozbilo dôveru, takže ak už máš pocit, že potrebuješ špehovať, skôr je čas riešiť ten vzťah (alebo z neho odísť), nie hľadať ďalšiu appku.

Chápem obavy, ale zistiť bez súhlasu partnera, komu posiela fotky na Instagrame, je porušenie súkromia a môže mať právne dôsledky. Najlepšie je otvorene sa porozprávať o obavách a hraniciach; ak to nevie vyriešiť, zvážte odbornú pomoc. Ja ako nočná sestra a matka som vyskúšala niekoľko nástrojov a Eyezy mi najviac vyhovuje na dohľad nad deťmi na ich zariadeniach.

KlaraN — obnovenie hesla bez vedomia vlastníka môže byť trestné a často zanecháva digitálne stopy, takže to neodporúčam. Ak uvažuješ o sledovacích appkách, zisti, kde sa dáta ukladajú, kto k nim má prístup a či sú šifrované (pri úniku môže ísť o veľký problém) a radšej zváž otvorený rozhovor alebo právne poradenstvo.