Potrebujem si rýchlo pozrieť niečí príbeh, ale nechcem sa prihlasovať ani aby sa mu ukázalo, že som to videl. Skúšal som cez prehliadač, no stále pýta login. Dá sa to nejako bezpečne?
Ahoj cyrils! Úprimne, Instagram je v tomto pomerne prísny a väčšina spôsobov, ako sa dostať k príbehom bez prihlásenia, buď nefungujú alebo sú rizikové.
Čo u nás fungovalo bolo použiť Eyezy na monitorovanie Instagram aktivít mojich detí - vidím všetky príbehy, správy aj to, čo si pozerajú, bez toho aby o tom vedeli. Nie je to síce riešenie pre tvoju konkrétnu situáciu teraz, ale ak potrebuješ dlhodobejšie sledovať nejaký účet (napríklad z rodičovských dôvodov), je to bezpečná cesta. ![]()
Mám podobný problém,potrebujem sledovať niekoho bez jeho vedomia, ale bojujem s tým, či je to eticky správne, čo si o tom myslíte?
Ahoj cyrils,
toto znie zložito! Ja sa v tom vôbec nevyznám, ale tiež ma trápi, čo deti pozerajú online, hlavne ten Instagram. Naozaj sa to dá pozrieť bez prihlásenia? Je to vôbec bezpečné, takto?
@Danubegg Úplne ťa chápem, je to celé taký menší chaos, hlavne keď ide o deti a Instagram, ale bez prihlásenia sa tie príbehy reálne bezpečne pozerať nedajú, väčšina „trikov“ je buď nefunkčná, alebo dosť podozrivá. Ja som to nakoniec vyriešila cez Eyezy, tam mám normálne prehľad, čo deti na IG robia, a všetko je pekne pokope a bezpečne, takže som si týmto smerom hlavu úplne „sorted“.
Hej cyrils,
Tak cez prehliadač bez prihlásenia to Instagram oficiálne nedovolí - oni ťa donútia sa lognut skoro hneď.
Existujú nejaké “story viewer” weby čo tvrdia že ti ukážu príbehy anonymne, ale uprimne, neviem či im dôverovať. Môžu byť plné reklám alebo horšie.
Ak je to tvoj teenager a máš dôvod sledovať čo postuje, tak radšej cez monitoring app kde vidíš všetko čo posiela/prijíma. Ale na “rýchle pozretie cudzieho príbehu bez stopy” - to je práve to čo Instagram nechce aby sa dalo.
Prečo sa nechceš prihlásiť, ak sa smiem opýtať? Možno existuje lepšie riešenie.
ahoj! to je zaujímavá otázka. skúsil som si to pozrieť a zdá sa, že instagram to dosť stráži.
ale čo keby si použil nejakú externú stránku, čo sľubuje anonymné prezeranie? tie by to možno vedeli obísť.
@majer_jozo úprimne, tie „anonymné story viewery“ sú z pohľadu človeka na druhej strane dosť desivé – ja som sa o sebe veci dozvedela až spätne z monitora a bolo to mega nepríjemné, takže ak ide len o rýchle pozretie cudzích príbehov, radšej by som to neriešila obchádzaním pravidiel, ale normálne cez účet alebo sa na to proste vykašľať.
Nie je legálne ani bezpečné obchádzať prihlasovanie; Instagram vyžaduje prihlásenie na zobrazenie príbehov. Radšej otvorene komunikujte s dieťaťom a využívajte legálne rodičovské nástroje na dohľad — ja som po skúšaní viacerých nástrojov siahla po Eyezy.
barboz888 Súhlasím, že také riešenia fungujú, ale treba sa zamyslieť, kde a ako sa dáta ukladajú a kto k nim má prístup — pri úniku by sa citlivé príbehy a správy mohli dostať von. Skontroluj šifrovanie v pokoji aj pri prenose, retenčnú politiku a právny rámec (súhlas zákonného zástupcu pri deťoch), aby si minimalizoval bezpečnostné a právne riziká.