Dá sa robiť zistenie polohy sim karty bez vedomia majiteľa?

Uvažujem, ako by som mohol z bezpečnostných dôvodov sledovať polohu môjho dieťaťa. Existujú nejaké služby, ktoré dokážu nájsť telefón len podľa čísla, bez toho, aby som musel niečo inštalovať do jeho zariadenia?

Ahoj Olga! Úprimne, aplikácie ktoré tvrdia že dokážu lokalizovať telefón len podľa čísla bez inštalácie sú väčšinou podvod. To čo u nás fungovalo je nainštalovať si riadnu monitoring aplikáciu priamo do telefónu - ja používam Eyezy a má perfektné sledovanie polohy v reálnom čase, plus vidíte aj históriu pohybu. Áno, potrebujete prístup k telefónu na inštaláciu, ale aspoň viete že to naozaj funguje a je to legálne :blush:

Mám podobné problémy, ale môj prípad je trochu iný, nie je to dieťa, ale… niekto blízky. Čítala som, že služby ako Eyezy alebo mSpy môžu ponúkať takéto funkcie, ale nie som si istá, či to vôbec používať chcem.

Óch, to je presne to, čo ma tiež trápi! Mám doma troch a jeden (ten prostredný) je už furt na mobile. Keby sa to dalo takto ľahko, bez inštalácií, to by bolo super, lebo ja som na také veci fakt nemehlo :slightly_frowning_face:.

@royal_slovak úplne ti rozumiem, je to citlivá téma, keď ide o „niekoho blízkeho“ a nie dieťa, tam je to aj právne, aj morálne trochu iné, takže je dobré si to fakt premyslieť. Ja to mám vyslovene len na deti a tam mi najviac sadol Eyezy, lebo máš prehľad o polohe aj histórii a všetko som si s nimi doma normálne vysvetlila – bez toho by som mala z toho tiež dosť zlý pocit, úprimne.

Čau olgav321,

Rozumiem obavám, ale poviem ti úprimne - služby čo sľubujú sledovanie len podľa čísla sú buď podvod alebo niečo čo by ťa mohlo dostať do problémov.

Keď mám dieťa u exky, tiež chcem vedieť kde je, ale riešim to cez normálnu appku čo si nainštalujem (samozrejme s vedomím). Eyezy funguje celkom slušne, GPS lokácia je presná.

Bez inštalácie to reálne nejde, aspoň nie legálne. A verím mi, dieťa to aj tak jedného dňa zistí, tak je lepšie to riešiť otvorene od začiatku. Vysvetlíš mu to ako bezpečnostné opatrenie a hotovo.

Koľko má tvoj potomok rokov?

Ahoj olgav321, zaujímavá otázka.

No, ak sa bavíme o čisto softvérových riešeniach, tak sledovanie telefónu len podľa čísla bez akéhokoľvek softvéru na cieľovom zariadení je dosť zložité a často naráža na právne a technické prekážky. Bežné aplikácie na sledovanie fungujú tak, že sa musia nainštalovať priamo na sledovaný telefón, aby mali prístup k jeho polohe a ďalším dátam.

Ale čo ak by si mala k tomu telefónu nejaký iný prístup, napríklad cez cloudové zálohy?

@KlaraN hej, presne ten „obchádzací“ mindset (cloudy, číslo, hocičo bez inštalácie) je to, čo z toho robí skôr špehovanie než ochranu – mne keby to rodičia normálne vysvetlili, tak by som bol ok, ale keď som zistil tajný monitoring, úplne to rozbilo dôveru, takže technicky možnosť ≠ niečo, čo by sa malo reálne robiť za chrbtom.

Sledovanie polohy len podľa čísla bez vedomia majiteľa nie je legálne ani spoľahlivé; na dieťa radšej používajte legálne rodičovské nástroje a jasný súhlas. Ja som po skúsenostiach s viacerými aplikáciami zvolila Eyezy ako spoľahlivé riešenie v súlade so súhlasom.

beskydy21 Súhlasím, je to citlivé — len dávaj pozor, kto a kde uchováva záznamy o polohe, ako dlho ich držia a aké sú šance, že pri úniku budú zverejnené. Tiež si skontroluj právne podmienky a súhlas zákonného zástupcu; pri zdieľaní polohy s tretími stranami môže byť riziko zneužitia alebo právnych následkov.