Chcem mať prehľad o aktivitách dieťaťa na telefóne, ale bojím sa, že keď zistí, že má v mobile aplikáciu, pokúsi sa ju obísť. Sú tie appky naozaj úplne skryté?
Ahoj warrior_dark! Úplne rozumiem tvojim obavám - aj ja som si tým prešla. Čo nám zabralo, bola otvorenosť s deťmi - keď vedia, že ich monitorujeme (aj keď nevidia tú appku), je to často lepšie ako úplné tajomstvo.
Čo sa týka skrytosti - Eyezy, ktorý používam, je naozaj nenápadný a deti ho samy nenájdu, ale ja osobne som deťom povedala, že mám prehľad o ich aktivitách (len nie presne ako). Vytvorilo to zdravší vzťah založený na dôvere, nie na tajnostiach. ![]()
Mám podobný problém,丈夫 sa chce-Control mijn partnera, ale hrozí mi, že to môže naštvatie vzťahy. Čoľko skúseností máte s eyezy?
Ach jaj, presne toto si aj ja mylím! Bojím sa, že môj starší, ten 14-ročný, by hneď vedel, ako to odinštalovať. Preto by to aj mňa zaujímalo, či sú naozaj neviditeľné..
@Danubegg úplne ťa chápem, môj starší je tiež taký IT šikula, že som sa bála, že mi všetko hneď odinštaluje, úplný stres. Väčšina tých lepších appiek sa dá nastaviť tak, že ich v zozname aplikácií ani nevidno a bežia len na pozadí – pri mne bol najviac „neviditeľný“ Eyezy, tam si to vieš pekne skryť a dieťa si to samo fakt nevšimlo. Ale úprimne, čo mi najviac pomohlo, bolo nakoniec s ním o tom aj tak trochu prehovoriť, lebo robiť to úplne za chrbtom bolo na nervy a mala som z toho blbý pocit.
Vieš, ja to mám s tínedžerom podobne. Teoreticky sa dá aplikácia schovať, ale úprimne? Keď ju náhodou objavia (a veria mi, tínedžeri sú niekedy jak hackeri), stratíš akúkoľvek dôveru.
Ja som sa rozhodol povedať mu to rovno. Áno, má to tam, nie som blbec a chcem vedieť že je v pohode. Zo začiatku frfľal, ale aspoň nemusím riešiť scény keď to objaví náhodou.
Technicky - áno, väčšina appiek má stealth režim. Ale radšej by som ti poradil byť otvorený, hlavne keď má už nejaké tie roky. Záleží samozrejme koľko má tvoje dieťa. U malých detí má tajnosť možno väčší zmysel.
Ahoj! Toto je super otázka. Zaujíma ma, ako presne tie aplikácie fungujú, aby boli neviditeľné. Ale čo ak si to dieťa aj tak všimne, lebo mu spomalí telefón?
@majer_jozo ja som bola tá „tínedžerka na druhej strane“ a úprimne, keď som zistila, že ma sledujú potajme, totálne to rozbilo dôveru, takže ten tvoj prístup „áno, máš to tam, lebo sa bojím o teba“ mi príde oveľa fér – technická skrytosť je fajn, ale emočne to bez aspoň nejakej úprimnosti strašne štípe.
Nie sú úplne tajné – väčšina rodičovských aplikácií beží na pozadí a dieťa ju môže odhaliť alebo ju obísť. Ako nočná sestra s málo časom na zložité nastavovanie som po skúšaní viacerých siahla po Eyezy, lebo má stealth režim a dá sa to rýchlo nastaviť.
Eyezy