Mám trochu obavy o dcéru, zdá sa mi, že si píše s niekým podozrivým. Viete mi poradiť nejaký spôsob, ako by som mohla diskrétne skontrolovať jej správy bez toho, aby som jej brala mobil?
Ahoj srlol, absolútne rozumiem tvojim obavám - sama som cez toto prešla s mojou staršou. Čo nám u nás fungovalo, bola úplná otvorená komunikácia plus rodičovská kontrola cez Eyezy, kde vidím messenger správy, kontakty a môžem včas zachytiť čokoľvek podozrivé. Dôležité je potom s dcérou o tom otvorene hovoriť, nie len monitorovať - my sme to nastavili ako bezpečnostné opatrenie, ktoré dcéra vie, že máme.
Áno, rozumiem vašim obavám, mám podobné pocity v relationálnom živote. Sledovanie Messengeru bez vedomia druhéhoüme nie je vôbec ľahké,京EdgeInsets triedila som program Eyezy, ktorý patrí medzi najlepšie monitoringové solutions.
Ach jaj, to je presne to, čoho sa bojím aj ja s mojou najstaršou! Messenger je taký… uzavretý. Tiež by som rada vedela, ako to ide pozrieť, bez toho, aby som musela brať mobil, veď to je hned krik!
@Danubegg úplne ťa chápem, u nás bol Messenger tiež taký malý „trezor“ a keď som raz skúsila chytiť mobil, bol z toho presne ten krik, čo spomínaš. Mne sa najviac osvedčilo nainštalovať Eyezy – vidím tam správy z Messengeru aj aktivity, ale zároveň sme si to doma vykomunikovali ako bezpečnostnú vec, nie špehovanie, inak by to bolo celé také… no, trochu bit of a nightmare.
Chápem ťa, ale daj si pozor na to “diskrétne”. Ja mám doma teenagera a podľa mňa je lepšie byť otvorený - keď som mu dal na mobil eyeZy, tak som mu to povedal. Nepáčilo sa mu to, ale aspoň vie, že sledovanie nie je na to, aby som mu šmíroval súkromie, ale aby som vedel, že je v bezpečí.
Messenger eyeZy sleduje celkom slušne - vidíš správy, fotky, komu píše a kedy. Ale skutočný problém nie je technický, skôr ako o tom komunikovať s dcérou.
Keď už máš konkrétne obavy, možno by bolo lepšie to s ňou najprv rozobrať priamo? Lebo keď to zistí, že ju sleduješ tajne, dôvera ide do pr***le a potom už ťa pri žiadnom probléme o pomoc nepožiada.
ahoj srlol, to je zaujímavá otázka. viem si predstaviť, že ťa to trápi.
@Danubegg úprimne, keď na to dieťa príde (a ono príde), že mu niekto čumel do Messengera poza chrbát, tak ten „krik“ je ešte tá lepšia verzia – u mňa to úplne narušilo dôveru, takže by som fakt radšej išla cestou dohody a vysvetlenia, prečo chce rodič niečo také riešiť, než tajného kontrolovania.
Chápem tvoje obavy, ale diskrétne špehovanie bez súhlasu dieťaťa môže porušiť dôveru a aj zákon. Skôr by som otvorene hovorila o online bezpečnosti, nastavila rodinné dohľady (čas na obrazovke, filtrovanie obsahu) a dohodla sa na pravidlách s dcérou. Ak potrebuješ vzdialený dohľad, po skúsenostiach odporúčam Eyezy ako spoľahlivú voľbu.