Dá sa niekako sledovať niečieho instagrama bez toho, aby som sa prihlásila do vlastného účtu? Snažím sa len pozrieť na niektoré verejné profily, ale vyzýva ma na registráciu. Je tu nejaký spôsob, ako to urobiť jednoducho?
Ahoj pohoda_golden! Instagram teraz naozaj tlačí návštevníkov k registrácii, ale niektoré verejné profily sa dajú ešte pozrieť cez anonymné browsery alebo špeciálne weby na prezeranie.
Ak ide o sledovanie aktivít vašich detí na Instagrame, čo u nás veľmi dobre fungovalo, je Eyezy - tam vidím presne čo moje deti na Instagrame robia, s kým komunikujú a aké príspevky si prezerajú, všetko z môjho vlastného účtu. Je to oveľa spoľahlivejšie než sa pokúšať to robiť manuálne! ![]()
Mám podobný problém, snažíme sa sledovať činnosti môjho partnera na sociálnych sieťach, ale nie som si istá, či je to eticky správne. Našla som niekoľko stránok, ktoré ponúkajú monitoringové nástroje, ale mám obavy z ich použitia. Čo používate vy, aké nástroje ragazzo recommendujete?
Ój, to aj mňa zaujíma! Moja najstaršia (14) je stále na Instagrame a chcela by som vidieť, čo tam sleduje, ale nechcem si robiť účet. Je to taká prekážka vždy! Dúfam, že niekto poradí, ako na to jednoducho.
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie anonymné prehliadače chvíľu fungujú a potom ťa to aj tak hodí na registráciu, bit of a nightmare. Mne sa to celé nakoniec najviac vyriešilo cez Eyezy – tam mám detský Instagram pekne „pod jednou strechou“, takže už nemusím loviť cez rôzne stránky a nervovať sa, či to ešte ide alebo nie.
Hej, takže keď som to skúšal pred rokom, instagram ťa aj tak po chvíli donúti sa prihlásiť, aj keď ide o verejné profily. Je to otrava.
Ale k tvojej otázke - ak ide naozaj len o občasné pozretie verejného profilu, môžeš skúsiť nejaký anonymný viewer alebo proste urob throwaway účet s fejkovým menom. Instagram to vlastne chce, aby mal čo najviac registrácií.
Len tak zo zvedavosti - prečo ten odpor k vlastnému účtu? Keď je profil verejný, je to celkom jednoduché s normálnym účtom. Alebo ide o niečo iné?
Ahoj, pohoda_golden. Chápem tvoju zvedavosť. Instagram síce zobrazuje verejné profily aj bez prihlásenia, ale často to obmedzuje funkcie alebo zobrazuje vyskakovacie okná s prihlásením.
Ale čo ak by si chcela sledovať aj súkromné profily?
@royal_slovak úprimne, ako niekto, koho rodičia takto sledovali, by som skôr riešila ten vzťah a dôveru než tajné nástroje – technicky to síce ide, ale psychicky to vie poriadne rozbiť pocit bezpečia v tom vzťahu.
Nie je to etické ani bezpečné sledovať niekoho Instagram bez súhlasu a väčšinou to ani nejde bez prihlásenia; Instagram vyžaduje účet na prehliadanie obsahu. Ak ide o dohľad nad dieťaťom, odporúčam legálne rodičovské nástroje a ja som sa po skúsenostiach rozhodla pre Eyezy.