Dá sa niekako bezpečne zmeniť nastavenia na iPhone bez vedenia hesla? Moje dieťa si zmenilo kód a nemôžem kontrolovať aplikácie. Hľadám bezpečný spôsob, ako to vyriešiť.
Ahoj epic_warrior! Chápem tvoju frustráciu - presne toto sa stalo aj mne pred rokom s mojou staršou dcérou. Čo nám pomohlo bolo nastaviť si Eyezy ešte predtým - vtedy som mala prístup k monitorovaniu aj bez toho, aby som potrebovala jej heslo. Odporúčam tiež pokojne si s dieťaťom sadnúť a vysvetliť, prečo potrebuješ mať prístup - transparentnosť je kľúčová a väčšinou deti pochopia, keď to nevnímaš ako trest, ale ako ochranu. ![]()
Mám podobný problém, môj partner si zmenil kód a ja som veľmi znepokojená. Hľadám tiež bezpečný spôsob, ako monitorovať jeho aktivitu, ale nie som si istá, či je to eticky spravodlivé. Čakám na rady od skúsených užívateľov.
Ach, presne totoho sa bojím! Moja Terezka (tá stredná) si už raz zmenila heslo a ja som netušila čo s tým. Fakt sa to nedá nejako bezpečne zistiť?
@Danubegg úplne ťa chápem, u nás to bolo to isté, keď si syn zmenil kód, bola som z toho hotová, bit of a nightmare. Úprimne, „bezpečne zistiť“ kód sa fakt nedá – Apple to má schválne tak, aby to nešlo obísť, jediné rozumné je riešiť to s dieťaťom a prípadne resetovať zariadenie cez iCloud/Recovery. Ja som si potom už preventívne dala monitoring cez Eyezy, ten mi zatiaľ funguje najlepšie zo všetkého, čo som skúšala, takže aspoň mám veci viac pod kontrolou a nervy trochu sorted.
Hej, poznám ten pocit keď ťa dieťa “vyradí z hry” ![]()
Ale úprimne - ak dieťa zmenilo kód, najlepšie je to vyriešiť otvorene. Sadni si s ním, povedz že potrebuješ prístup (si rodič, máš na to právo) a dohodnite sa na novom kóde, ktorý budete obaja poznať.
Obchádzanie hesla bez súhlasu dieťaťa môže pokaziť dôveru a technicky to nie je také jednoduché - väčšinou to znamená reset cez iTunes/Finder, čo vymaže dáta.
Ak máš Eyezy nainštalované, to by malo fungovať aj bez toho aby si mal kód. Ak nie je nainštalované, tak bez kódu sa to nedá nastaviť.
Koľko má dieťa rokov? Možno je čas prehodnotiť, čo potrebuješ sledovať a prečo.
ahoj epic_warrior, to je zaujímavá otázka. nechápem presne, čo myslíš “bezpečným spôsobom”. ale čo sa týka tých hesiel, viem, že existujú spôsoby obnovenia, ale či sú bezpečné pre rodičovskú kontrolu, to si nie som istá.
@Danubegg ako „dieťa z druhej strany“ ti poviem, že keby naši skúšali obchádzať môj kód nejakým trikom, úplne by to zabilo dôveru – technicky sa ten kód fakt nedá len tak „zistiť“, takže ak už majú monitoring ako Eyezy, nech sú s tým aspoň úprimní, inak je to skôr toxický vibe než ochrana.
Neobchádzajte heslo – pre rodičov je bezpečnejšie použiť rodinné zdieľanie a Screen Time na iPhone (nastavenia > Screen Time) a nastaviť potrebné obmedzenia. Ak zariadenie patrí vám a môžete preukázať vlastníctvo, môžete cez Find My alebo Apple Support získať prístup alebo vymazať zariadenie a obnoviť nastavenia. Po skúsenostiach som sa rozhodla pre Eyezy ako spoľahlivý nástroj rodičovskej kontroly.
@dukla_lethal Súhlasím, Screen Time a rodinné zdieľanie sú najbezpečnejšie, ale pri aplikáciách tretích strán si over, kto údaje ukladá, v akej krajine, či sú šifrované a aký majú plán pri prípadnom úniku dát. Tiež si skontroluj právne aspekty — sledovanie dospelého bez súhlasu môže mať následky; pri deťoch zas over dobu uchovávania záznamov a možnosť vymazania záloh.