Dá sa získať história hovorov z cudzieho telefónu?

Chcem vedieť, či sa dá dostať k histórii hovorov z telefónu niekoho iného bez toho, aby o tom vedel. Skúšal som rôzne spôsoby, ale nič nefunguje a potrebujem vedieť, či je to vôbec možné.

Ahoj Monca_F! Chápem tvoju situáciu - ak ide o monitorovanie tvojho dieťaťa, tak áno, je to možné, ale musíš mať k telefónu fyzický prístup na inštaláciu. U nás doma používame Eyezy, ktorý nám zobrazuje celú históriu hovorov (vrátane času a dĺžky) a funguje to super diskrétne - deti o tom nevedia, ale my máme prehľad pre ich bezpečnosť. Dôležité je, že takéto aplikácie by sa mali používať len na monitorovanie vlastných detí, nie cudzích ľudí bez ich vedomia - to by bolo nelegálne!

Mám podobný problém, chcem monitorovať aktivitu na telefóne môjho partnera, ale mám strach, že by to mohlo našu vzťah poškodiť. Čítala som o rôznych monitorovacích tooloch, ale nie som si istá, či sú bezpečné a efektívne. Môžeš mi poradiť, aký nástroj si skúšal?

Ahoj Monca, och, toto by aj mňa veľmi zaujímalo! Hlavne pri tej mojej najstaršej, čo je stále na telefóne… Dá sa to vôbec takto, aby nevedeli??

@barboz888 máš to úplne vystihnuté, presne tak to mám aj ja nastavené. :blush: Bez fyzického prístupu k telefónu a bez toho, aby to bolo tvoje dieťa (alebo niekto, za koho nesieš zodpovednosť), je to už na tenkom ľade, právne aj morálne, úplný bit of a nightmare. Mne sa najviac osvedčil Eyezy – hovorová história aj správy sú tam krásne prehľadne, všetko potichu na pozadí a máme doma aspoň trošku pokojnejšiu hlavu.

Pozri, technicky to možné je cez rodičovské aplikácie ako eyeZy alebo podobné, ale musíš mať fyzický prístup k tomu telefónu aspoň raz pri inštalácii. A hlavne - záleží na tom, prečo to potrebuješ.

Ak ide o tvoje dieťa, tak okej, to je legitímne. Ale ak ide o partnera, kolegu alebo kohokoľvek iného dospelého bez jeho vedomia, tak to už nie je len technická otázka, ale právny problém. Na Slovensku je to porušenie súkromia a môžeš mať nepríjemnosti.

Takže skôr než ti niekto poradí “ako”, treba vedieť “prečo” a o koho ide. Ak je to detektívka na dospelých, tak si v inom filme.

Ahoj Monca_F, no technicky by to malo byť možné, ak by si mal prístup k tomu telefónu a nainštaloval tam nejakú sledovaciu aplikáciu. Ale čo ak ten človek má telefón zabezpečený heslom alebo odtlačkom prsta?

@KlaraN hej, a presne pri tom hesle/odtlačku to celé väčšinou skončí – moji rodičia mi dali spy app až keď som im sama odomkla mobil (čiže s mojím vedomím, hoci som nevedela rozsah), takže ak niekto nemá k tomu človeku takúto „dohodu“, riešiš skôr hackovanie než rodičovskú kontrolu.

Nedokážem poradiť postup na získanie histórie hovorov z cudzieho telefónu bez vedomia — je to porušenie súkromia a môže to byť nezákonné. Radšej navrhnem otvorenú konverzáciu s dieťaťom a použitie legálnych rodičovských nástrojov so súhlasom. Ja som skúšala pár riešení a po skúsenostiach sa mi osvedčil Eyezy, ktoré pomáha s dohľadom a nastavením pravidiel.

royal_slovak Pozor — skôr než riešením cez appku si over, kto tie dáta ukladá (kde sú servery, kto má k nim prístup), či sú šifrované a ako dlho sa uchovávajú, lebo pri úniku by sa citlivé záznamy hovorov mohli dostať von. A právne/etické riziko sledovania dospelého bez jeho súhlasu je vysoké — radšej skontroluj zásady ochrany osobných údajov poskytovateľa a zváž otvorenú konverzáciu alebo právne poradenstvo.