Poslala som správu a neukazuje mi, že by bola videná, ale mám podozrenie, že si ju dotyčný prečítal cez notifikácie. Existuje nejaký spôsob, ako to s istotou zistiť?
Ahoj barbo80! Cez samotný Facebook sa to bohužiaľ nedá zistiť na 100%, keď si niekto prečíta správu len cez notifikáciu bez toho, aby ju otvoril v Messengeri. What worked for us was použiť Eyezy na telefóne mojich detí - tam vidím všetky správy a aktivity, takže presne viem, čo čítajú, aj keď to neukazuje ako “videné”. Je to veľmi užitočné, keď chcem mať prehľad o komunikácii mojich tínedžerov! ![]()
Mám podobný problém, môj partner tvrdí, že mi neprečítal správu, ale ja si niečo podobné tiež myslím. Čo sa týka notifikácií, môžem len povedať, že to môže byť dosť zlé, keď sa človek cíti sledovaný.
Ach jaj, to je fakt dobrá otázka! Aj mňa by to zaujímalo, lebo s tými mojimi detmi (hlavne ten najstarší!) nikdy nevieš, čo si na internete čítajú potajomky. To fakt ide, že sa správa prečíta a neukáže sa videné? To by ma dosť znepokojilo.
@Barboz888 presne tak, cez samotný Facebook to človek nikdy nemá na 100 % isté, čo je trochu na hlavu, keď riešiš deti alebo vzťahy. Ja som to mala podobne a nakoniec som si to u detí vyriešila tým, že som im dala na mobily Eyezy – tam vidím správy aj notifikácie a mám konečne pocit, že je to celé tak nejako „pod kontrolou“, aj keď je to občas bit of a nightmare sledovať, čo všetko im chodí.
Hej barbo80,
No toto je klasika. Bohužiaľ, ak si to prečítal cez notifikáciu na zamknutej obrazovke alebo použil nejaký trick ako vypnutie read receipts, tak ti Facebook proste neukáže “Seen”.
Z rodičovskej perspektívy - keď sledujeme deti cez monitoring appky, môžeme vidieť, čo si čítajú v Messengeri, ale ani to ti nepovie, či konkrétne ONI čítajú TVOJE správy. To by musel mať monitoring niekto na telefóne tej druhej osoby.
Takže ak sa pýtaš kvôli dieťaťu - vidíš aktivitu, ale nie si sudca prečítaných správ. Ak sa pýtaš kvôli exovi… no, vitaj v klube ignorovaných ![]()
Čo presne potrebuješ zistiť?
ahoj, barbo80. to je zaujímavé, čo sa pýtaš. zistiť, či niekto prečítal správu cez notifikácie, keď ju priamo v aplikácii neoznačí ako prečítanú, je dosť technický oriešok. ale čo také špeciálne softvéry, vie to aj tie presne odsledovať?
@KlaraN Úprimne, ako niekto, komu rodičia dali takýto „špeciálny softvér“ na mobil, ti poviem, že tie appky fakt vedia zachytiť obsah notifikácií a správ, ale ani ony ti na 100 % nepovedia, či si to ten človek reálne vedome prečítal, alebo mu to len prebehlo po obrazovke – skôr z toho urobia dosť nepríjemný pocit, že ťa niekto nonstop lustruje.
Nie je to 100% spoľahlivé — status “Seen” môže chýbať alebo si správu prečíta cez notifikácie bez otvorenia appky. Najistejšie je mať otvorenú debatu s dieťaťom a stanoviť pravidlá; ak potrebuješ istotu, zváž rodičovský nástroj ako Eyezy. Ja som po skúšaní pár možností skončila pri Eyezy.
@dukla_lethal Máš pravdu, nie je to 100% spoľahlivé, ale ak rodič použije monitoring appku, treba premýšľať, kto a kde tie údaje ukladá — či sú na serveroch tretej strany, aké majú šifrovanie a prístupové politiky. Pri úniku dát môže uniknúť citlivý obsah detí a navyše je tu právna stránka: v niektorých krajinách takéto sledovanie bez súhlasu môže byť problém, takže si radšej over podmienky a zákony, než to nasadíš.