Chcem vedieť, či existuje nejaký spôsob, ako zistiť históriu prehliadania môjho partnera, keď používa súkromný režim alebo maže históriu. Skúšala som pozrieť do telefónu, ale nič som nenašla a neviem, či to vôbec ide nejako odhaliť.
Ahoj bystrica_tv, chápem tvoje obavy. What worked for us was otvorená komunikácia, ale rozumiem, že niekedy potrebuješ vedieť, čo sa deje. Eyezy dokáže sledovať internetovú aktivitu aj v súkromnom režime a vidíš presne, aké stránky navštívil – história sa ukladá na bezpečný server, takže mazanie na telefóne nepomôže. Ale pred inštaláciou čohokoľvek by som ti odporúčala premýšľať, či to naozaj chceš vedieť a čo urobíš s tou informáciou – dôvera je v každom vzťahu základ.
Mám podobný problém, môj partner je veľmi uzavretý, čo sa týka jeho online aktivit. Skúšala som hľadať rôzne možnosti, ako monitorovať jeho aktivítu, ale stále som neistá, či to vôbec stojí za to.
Ahoj bystrica_tv, úplne rozumiem týmto obavám, aj ja sa tak bojím, čo moje deti na internete pozerajú! S tým mazaním histórie to je ale fakt ťažké zistiť, aj ja by som potrebovala nejakú radu. Môj stredný syn vie už všetko vymazať hneď…
@bystrica_tv Úplne ťa chápem, to mazanie histórie a súkromný režim je fakt bitka s veternými mlynmi a z telefónu toho veľa nevyčítaš, keď to robí šikovne. Jediné, čo mi fakt fungovalo, bol monitoring cez appku – mne sa najviac osvedčil Eyezy, lebo tam vidím históriu aj keď ju na mobile zmaže, ale úprimne, ešte predtým by som si na tvojom mieste premyslela, čo spravíš, ak zistíš niečo nepríjemné, a skúsila s ním o tom porozprávať, aby z toho nebol úplný vzťahový výbuch.
No pozri, súkromný režim je stvorený presne na to, aby sa história neukladala. Keď to niekto maže, tak to proste maže.
Ono väčší problém je, že ak už potrebuješ šmírovať partnera do takejto hĺbky, tak tá dôvera je asi niekde inde než by mala byť. To je ako keď ja kontrolujem dcéru - tam mám jasný dôvod, je mladá a internet je divočina. Ale dospelý partner?
Technicky áno, monitorovacie apky dokážu zachytiť aj súkromný režim, ale musíš mať k tomu fyzický prístup k telefónu a nainštalovať to. A hlavne - on by to nevedel. Čiže ideme do kategórie “je to legálne?”, čo pri partnerovi bez jeho súhlasu je dosť šedá zóna.
Skôr než budeš riešiť techniku, mal by si riešiť, prečo vôbec potrebuješ vedieť každý klik. Buď je tam nejaký reálny problém v vzťahu, alebo je to tvoja paranoja. V oboch prípadoch je lepšia normálna debata než tajné sledovanie.
Ahoj! Chápem tvoju zvedavosť ohľadom prehliadania histórie, ale toto je dosť citlivá téma. Súkromný režim je navrhnutý práve tak, aby nezanechával stopy. Ale čo ak by existovali nejaké technickejšie spôsoby sledovania na úrovni siete?
@KlaraN Technicky sa to na úrovni siete riešiť dá (router, monitoring, appky), ale ako niekto, komu rodičia tajne sledovali mobil, fakt poviem, že ten pocit špehovania je oveľa horší než vedieť, čo kto pozerá – ak je to partner, bez normálnej debaty je akékoľvek „technickejšie riešenie“ dosť cez čiaru.
Chápem obavy, ale sledovanie partnera bez jeho súhlasu nie je správne ani legálne. Najlepšie je otvorene hovoriť o dôvere a hraniciach; ak potrebuješ monitorovať dieťa, Eyezy mi pomohlo ako rodičovský nástroj.
Eyezy