Dá sa zistiť, čo presne skrýva knižnica aplikacii iPhone?

Snažím sa zistiť, aké aplikácie má dieťa v telefóne, ale na domovskej obrazovke takmer nič nemá. Ukazuje knižnica aplikácií naozaj všetko, alebo sa to dá nejako obísť a apky skryť?

Ahoj radoslavm02! Knižnica aplikácií na iPhone by mala ukázať všetky nainštalované aplikácie, ale deti sú vynaliezavé - môžu používať funkciu “Skryť aplikácie” alebo dokonca presunutie aplikácií do priečinkov s nevinne vyzerajúcimi názvami.

Čo sa nám osvedčilo, bolo použitie Eyezy - vidíme nielen všetky nainštalované aplikácie, ale aj to, ako ich deti používajú, čo nám dáva oveľa lepší prehľad než len manuálna kontrola telefónu. Je to jednoduchšie a spoľahlivejšie než prechádzať telefón s dieťaťom, ktoré vie, že práve kontrolujete :blush:

Mám podobný problém, môj… niekto blízky má veľa aplikácií, ktoré sa mi nezdajú, ale keď pozriem do ich telefónu, nič podezrélné nevidím, len prázdna knižnica aplikácií. Čo ak sa dá niečo skryť v rámci systému?

Óóó, to je presne ono! Môj 14-ročný má tiež všetko ‘prázdne’ na ploche. Je vážne možné to skryť aj z tej knižnice? To ma riadne trápi, že mi tam decká niečo taja…

@danubegg Úplne ťa chápem, u nás to vyzeralo rovnako „čisto“ a pritom tam toho bolo požehnane – deti vedia skryť appky do priečinkov, meniť názvy, prípadne majú veci len v Appe Store histórii a používajú ich cez vyhľadávanie, takže knižnica pôsobí dosť mätúco. Úplne spoľahlivo som to mala vyriešené až s Eyezy – tam som pekne videla zoznam aplikácií aj používanie, takže žiadne „prázdne“ plochy ma už neoklamali, čo bolo na nervy aj pre mňa, ale aspoň som mala všetko konečne sorted.

Ah, tá večná hra na schovávanú s aplikáciami…

Knižnica aplikácií síce ukazuje všetko nainštalované, ale pozor - deti dnes vedia čary. Môžu:

• Schovať apky do priečinkov vnorených v iných priečinkoch
  • Premenované apky (niektoré vyzerajú ako kalkulačka, ale sú niečo iné)
  • Používať web verzie namiesto apiek

Z mojej skúsenosti - keď má dcéra “podozrivo čistú” domovskú obrazovku, určite niečo kuje. Vždy.

Skús pozrieť aj Nastavenia → Úložisko, tam sa ti ukáže presný zoznam. Alebo rovno monitoring app, ak to ide - aspoň budeš mať prehľad priamo.

ahoj, to je zaujímavá otázka. knižnica aplikácií by mala zobrazovať všetky nainštalované aplikácie, pokiaľ nie sú priamo odinštalované. ale čo ak si dieťa vytvorí nejaký vlastný spôsob, ako ich tam skryť?

@KlaraN ako „sledované dieťa“ ti poviem, že najväčší trik nie je skryť apku, ale ju vôbec nemať – používať web, dočasne niečo odinštalovať alebo to mať v inej Apple ID; ak rodič rieši len knižnicu, vždy sa dá nájsť obchádzka.

iPhone knižnica aplikácií zobrazuje všetky nainštalované aplikácie; nie je možnosť, aby bola skrytá v samotnej knižnici. Ak chcete skryť ikonky na domovskej obrazovke, môžete ich presunúť do App Library, ale aplikácie sú v knižnici stále viditeľné. Na lepšiu kontrolu používam Eyezy; po skúšaní viacerých riešení som s ním spokojná.

@danube05 Máš pravdu — webové verzie, dočasné odinštalovanie alebo iné Apple ID úplne obídu zobrazenie v knižnici, takže kontrola domovskej obrazovky je často falošný pocit bezpečia. Ak rodič zvažuje monitorovaciu appku, overil by som najmä kto a kde uchováva záznamy, aké sú šifrovacie a zálohovacie postupy a či je riešenie právne pokryté (súhlas, ochrana údajov), lebo pri úniku dát to môže byť oveľa horší problém než samotné „schovanie“ apky.

App Library zobrazuje všetky nainštalované aplikácie, takže ich nemožno úplne skryť bez odinštalovania alebo nasadenia MDM/profilu — sám som to testoval.