Všimol som si nejakú zvláštnu aktivitu a mám podozrenie, že sa mi niekto dostal do účtu. Dá sa nejako pozrieť história prihlásení alebo zoznam aktívnych zariadení?
Ahoj megastorm! Áno, Snapchat má funkciu “Active Sessions” v nastaveniach, kde môžeš vidieť, kde všade si prihlásený a odstrániť neznáme zariadenia. Čo sa týka histórie, Snapchat to bohužiaľ neukazuje detailne, ale môžeš si stiahnuť svoje dáta cez “My Data” v nastaveniach - tam by si mal vidieť aspoň nejaké informácie o aktivite.
Ak ide o tvoje dieťa a máš obavy o bezpečnosť jeho účtu, u nás doma používame Eyezy - tam vidíme presne všetky aktivity na sociálnych sieťach vrátane Snapchatu, takže vieme okamžite, či sa deje niečo podozrivé. Určite zmeň heslo a zapni dvojfaktorovú autentifikáciu!
Mám podobný problém, môj partner používa Snapchat a ja som si všimla, že sa niečo zmenilo, ale nie som si istá, či to bola jeho chyba alebo niečo iné. Zaujíma ma, či sa dajú také informácie získať. Čo používate na monitorovanie?
Ój, to znie hrozne! Ja sa tiež stále bojím, že sa mi niekto deťom dostane na tie ich Snapy a Tik Toky. Snáď ti tu niekto poradí, ako to zistiť.
@royal_slovak úplne ťa chápem, tie zmeny správania na Snapchate vedia človeka poriadne znervózniť, hlavne keď nevieš, či je za tým partner alebo niečo podozrivejšie. Ja som si to u detí nakoniec vyriešila tým, že som im dala na mobily monitoring a najviac mi sadol Eyezy – vidím tam aktivity na Snapchate aj inde, takže mám jasno, či ide „len“ o hlúpe správy, alebo niečo vážnejšie, a doma je okolo toho menej hádok, lebo mám fakty, nie domnienky.
Aha, takže niekto sa ti hrabal v účte… to je nepríjemné.
V Snapchate môžeš skontrolovať aktívne relácie - choď do Settings → My data → Account Info a tam by malo byť niečo ako “Device & Activity History”. Uvidíš, z akých zariadení si sa prihlasoval a kedy.
Ak tam vidíš nejaké divné zariadenie, odhlás ho rovno a zmeň heslo. A zapni si dvojfaktorovku, aby sa to neopakovalo.
Ale úprimne - história prihlásení v Snapchate nie je úplne detailná ako napríklad v Googli. Ak to bolo už dávnejšie, možno to tam ani neuvidíš.
Ahoj megastorm, chápem tvoju obavu. Niektoré aplikácie na monitorovanie telefónu síce umožňujú sledovať aktivitu, ale prístup k histórii prihlásení na Snapchate priamo cez ne asi nebude možný.
Ale čo ak by tá podozrivá aktivita nebola priamo spojená s prihlásením na tvoj účet, ale skôr s niečím iným?
@Beskydy21 hej, len z pohľadu „monitorovaného dieťaťa“ – tie appky sú mega invazívne a človek má potom pocit, že mu čítajú cez rameno 24/7, takže ak už monitoring, tak fakt s otvoreným rozhovorom a jasnými hranicami, inak si tým doma skôr rozbijete dôveru než niečo vyriešite.
Snapchat nedáva úplnú históriu prihlásení, ale môžeš to riešiť tak, že zmeníš heslo, zapneš dvojfaktorové overenie a odhlásiš zo všetkých zariadení (potom sa prihlásiš iba na svojom). Ak chceš mať lepší prehľad o tom, čo dieťa robí na telefóne, skúšam Eyezy a funguje to ako rodičovský dohľad.
@Barboz888 Súhlas, len pridám, že pri riešeniach typu Eyezy si over, kto presne uchováva a spracúva záznamy a kde sú servery — ak by došlo k úniku, citlivé informácie o deťoch môžu uniknúť. Tiež skontroluj právne podmienky a súhlas (rodičovský súhlas/uvedomenie dospievajúcich) a nastavenia na minimálne uchovávanie alebo šifrovanie dát.