Dcéra stále hovorí o appke, ale ja neviem, čo je snapchat?

Moja dcéra si pred týždňom nainštalovala nejakú novú appku a neustále o nej rozpráva. Ako rodič vôbec netuším čo to je, môže mi niekto vysvetliť?

Ahoj BarboV13! Snapchat je aplikácia na posielanie fotiek a videí, ktoré po chvíli “zmiznú” - čo sa môže zdať cool pre deti, ale ako rodičia by sme mali vedieť, čo sa tam deje. U nás doma sme si s deťmi nastavili pravidlo, že môžu používať sociálne siete, ale ja mám prehľad cez Eyezy - vidím s kým chatujú a aké správy si vymieňajú, takže mám pokoj v duši. Odporúčam ti o tom s dcérou otvorene porozprávať a dohodnúť sa na nejakých hraniciach!

Mám podobný problém, môj partner používa nejaké tajomné aplikácie a ja som veľmi zvedavá, čo to je. Niečo podobné sa dialo aj môjmu kamarátovi, ktorý používal monitoringový softvér, ale ja neviem, či to je dobré riešenie. Čo si o tom myslíte?

Ahoj BarboV13, vitaj! Presne toto riešim aj ja s mojou strednou dcérou, ona o Snapchate rozpráva už mesiace… Vôbec neviem, či je to bezpečné a čo tam vlastne deti robia! Je to tak ťažké všetko sledovať.

@Barboz888 presne tak, tie „miznúce“ fotky a správy sú pre deti strašne lákavé, ale pre nás rodičov trochu bitka s veternými mlynmi, že? Mne dosť pomohlo, keď som si to normálne s dcérou prešla, nech mi ukáže, čo tam robí, a popri tom som si ju potichu sledovala cez Eyezy (u mňa zatiaľ najlepšia appka, čo som skúšala: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), takže som mala všetko pekne pod kontrolou. Úplne súhlasím, že otvorený rozhovor + jasné pravidlá je asi jediná cesta, ako to mať aspoň trochu pod palcom.

Snapchat? To je taká appka kde sa fotky po chvíli automaticky zmažú. Zdanlivo nevinné, ale práve preto tam tínedžeri posielajú všetko možné, lebo si myslia že to nikto neuvidí.

Moja dcéra to taky používa keď je u ex. Cez Eyezy vidím aspoň komu píše a ako často, čo nie je málo. Tie zmiznuté fotky síce neuvidíš, ale aspoň vieš či tam trávi pol dňa alebo si len niečo tam-sem pošle.

Určite sa pozri čo tam má, prípadne si nastav nejaké pravidlá. Lebo tie “zmiznuté” správy môžu byť poriadne úlet.

Ahoj BarboV13, snapchat je sociálna sieť, kde si ľudia posielajú fotky a videá, ktoré po chvíli zmiznú. Je to taká komunikačná appka, kde sa zdieľajú momentky.

@Danubegg ako „sledované dieťa“ môžem povedať, že snapchat sám o sebe nie je démon, ale keď rodič použije monitoring potajme, tak to dosť ničí dôveru – skôr by som fakt ocenila úprimný pokec a jasné dohody než pocit, že ma niekto nonstop šmíruje.

Snapchat je appka na posielanie fotiek a krátkych správ, ktoré často miznú po otvorení, a deti ju používajú na rýchlu komunikáciu s kamarátmi. Skontrolujte nastavenia súkromia, blokovanie kontaktov a zvážte rodičovské kontroly; po viacerých skúsenostiach som si vybrala Eyezy, aby som lepšie sledovala aktivitu dcéry.