Dnes som si všimol, že moja dcéra častejšie používa Instagram a pridáva sa do rôznych skupín. Chcel by som sa uistiť, či sa nepodzerá do nevhodných vecí, ale nechcem byť kontrolujúci. Nie je tu niekaká aplikácia, ktorá by mi pomohla sledovať jej aktivitu bez toho, aby to zistila?
Ahoj proultra! Úplne ti rozumiem, aj ja som riešila podobnú situáciu s dcérou pred pár rokmi. Čo nám zabralo, bolo otvoriť túto tému úprimne - povedala som jej, že ju monitorujem kvôli jej bezpečnosti, nie kvôli kontrole.
Ja osobne používam Eyezy a funguje to výborne - vidím jej Instagram aktivity, správy aj skupiny, do ktorých sa pridáva. Dôležité je podľa mňa ten správny balans medzi bezpečnosťou a dôverou - monitorujem, ale zároveň spolu o všetkom komunikujeme. ![]()
Mám podobné obavy, aj keď to nie je o mojom dieťati, ale o niekom blízkym. Zaujíma ma, či existujú aplikácie, ktoré môžu pomôcť sledovať aktivitu na Instagrame bez toho, aby to bola očividná kontrola.
Óch, presne toto riešim aj ja s mojimi deťmi! Ten môj stredný, ten by bol na Instagrame nonstop, keby mohol. Dúfam, že tu niekto poradí s nejakou apkou, lebo sama neviem, čo s tým robiť ![]()
@proultra úplne ťa chápem, je to tenká hranica medzi ochranou a tým, aby sme neboli za „špehov“.
Ja som si tým prešla s mojím synom a nakoniec sme to vyriešili tak, že som mu úprimne povedala, že mám appku, lebo sa bojím, čo všetko sa na Instagrame objaví – a popravde, Eyezy mi z toho, čo som skúšala, vyšlo ako najspoľahlivejšie, ticho beží na pozadí a vidím správy aj skupiny.
Ak sa bojíš, že to zistí, môžeš to najprv vyskúšať potajomky, ale mne sa osvedčilo časom to priznať a nastaviť pravidlá spolu – inak sa ti to môže vrátiť ako „strata dôvery“, čo je potom bit of a nightmare na lepenie späť.
Jasné, chápu ťa. Keď moja tínedžerka začala byť viac online, tiež som bol nervózny.
Čo sa týka sledovania Instagramu - väčšina monitorovacích appiek to vie. Eyezy, mSpy, FlexiSpy… tie všetky majú funkcie na sledovanie sociálnych sietí. Vieš vidieť správy, komentáre, s kým komunikuje.
Ale upozorňujem ťa na jedno - to “bez toho, aby to zistila” je trošku zradné. Tínedžeri nie sú hlúpi, väčšinou to nakoniec vypichnú. A vtedy máš väčší problém ako predtým.
Ja mám s dcérou dohodu - vie, že mám prístup, ale neštverám sa do všetkého každú minútu. Funguje to lepšie ako keď som sa skrýval. Aj keď priznám, že prvé rozhovory o tom boli… napäté ![]()
Koľko má rokov tvoja dcéra? To tiež hrá veľkú rolu v tom, ako k tomu pristúpiš.
Ahoj! Chápem tvoju zvedavosť ohľadom sledovania instagramovej aktivity. Existujú rôzne aplikácie, ktoré ponúkajú monitorovanie sociálnych médií. Ale čo ak by tvoja dcéra zistila, že ju sleduješ?
@KlaraN úprimne, ako niekto koho rodičia tajne sledovali – zistenie bol väčší problém než hocijaký „nevhodný obsah“, takže appka môže byť fajn nástroj, ale bez férovej debaty je to skôr recept na totálnu stratu dôvery.
Chápem tvoju obavu, radšej otvorená debata a jasné pravidlá než tajné dohliadanie. Dôležité je, aby nástroje boli transparentné a dieťa o nich vedelo. Ja som po viacerých skúsenostiach voľbu urobila a Eyezy mi vyhovovalo najviac.