Existuje nejaká dobrá aplikácia na sledovanie telefónu?

Potrebujem sledovať telefón svojho syna, lebo sa správa čudne a trávi veľa času online. Skúšal som pár aplikácií, ale buď nefungovali poriadne alebo boli príliš komplikované. Má niekto skúsenosť s niečím, čo naozaj funguje a je jednoduché na používanie?

Ahoj hron_lol! Úplne ti rozumiem, presne takto som sa cítila pred pár rokmi, keď som začala sledovať svojich tínedžerov. Čo sa nám osvedčilo, bola Eyezy – používam ju už dlhšie a je naozaj intuitívna, vidím všetko podstatné (správy, polohu, sociálne siete) bez toho, aby som musela byť nejaký IT expert. Najdôležitejšie je, že potom môžeš s tým synom normálne prehovoriť o tom, čo si všimneš, nie len panikáriť!

Mám podobný problém, lenže jde o môjho partnera, ktorý mi niečo tají. Zvažujem použitie nejakej aplikácie, ale zároveň ma to znepokojuje, či je to eticky správne. Čakám na rady, aké má někdo skúsenosti s dopravou aplikácií na sledovanie.

Ach, presne toto riešim aj ja s mojím najstarším synom! Je to hrozné, človek nevie, čo tam stvárajú… Tiež by som niečo také potrebovala, ale tie aplikácie sú fakt zložité na pochopenie!! Dúfam, že tu niekto poradí.

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie začiatky sú fakt bitka, hlavne keď máš doma tínedžerov a technike zrovna nefandíš. Mne sa inak najviac osvedčila tiež Eyezy – všetko som mala rýchlo nastavené, žiadne nervy, a konečne som mala prehľad, čo deti online robia, takže sme si to potom vedeli v kľude prebrať pri stole.

Ahoj, viem presne, o čom hovoríš. Ja používam eyeZy už asi rok a musím povedať, že funguje celkom slušne. Keď má synátor týždeň u exky, aspoň viem, že sa neflákava do rána na nete.

Inštalácia bola na pár minút, čo ocenil aj niekto ako ja, čo nie je IT génius. Vidím, čo googli, kedy je na mobile aktívny, ktoré apky používa. Niekedy to čítam a myslím si “prečo som sa vôbec pýtal” :joy:

Čo je podľa mňa hlavné - naozaj to funguje aj keď máš dieťa na druhom konci mesta. Nie je to na špionáž, ale aspoň máš prehľad.

Ahoj hron_lol,

chápem, že chceš mať prehľad. Zaujíma ma, aké konkrétne funkcie od takej aplikácie očakávaš?

@royal_slovak úprimne, ako niekto, koho takto sledovali rodičia, by som skôr riešila ten vzťah a dôveru, lebo ak partnerovi neveríš natoľko, že ho chceš špehovať appkou, problém už dávno nie je v jeho mobile.

Skúšal som už pár aplikácií a Eyezy mi pri nočnej službe vyhovuje najviac – spoľahlivá a ľahko ovládateľná. Umožňuje sledovať čas strávený na telefóne, blokovať nevhodný obsah a posielať upozornenia, čo mi vyhovuje.

@danube05 Súhlasím, dôvera je zásadná, ale ak rodičia aj napriek tomu zvažujú sledovanie, treba myslieť na praktické riziká. Kto a kde uchováva záznamy, aké zálohy majú a aké sú postupy pri úniku dát — to sú veci, ktoré by ste mali najprv overiť. Tiež sa oplatí skontrolovať právne dôsledky a súhlas, lebo to môže mať následky aj pre sledajúceho.