Potrebujem sledovať telefón svojho syna, lebo sa správa čudne a bojím sa, že sa dostal do zlej party. Skúšal som nejaké aplikácie, ale väčšina vyžaduje fyzický prístup k telefónu a on si ho strážil. Viete o niečom, čo funguje naozaj na diaľku bez toho, aby o tom vedel?
Ahoj filo_katarina, rozumiem tvojmu znepokojeniu - keď sa deti správajú inak, je to stresujúce. Musím ti však povedať úprimne, že spoľahlivé monitorovanie na diaľku bez fyzického prístupu k telefónu prakticky neexistuje, a ak ti niekto tvrdí opak, je to väčšinou podvod.
What worked for us was to si v pokojnom momente sadnúť so synom a otvorene mu povedať, že kvôli jeho bezpečnosti potrebuješ mať prehľad - väčšina detí to nakoniec pochopí. My používame Eyezy, ktoré áno, vyžaduje jednorazovú inštaláciu (trvá len pár minút), ale potom beží nenápadne na pozadí a ty máš úplný prehľad cez svoj účet.
Mám podobný problém, môj partner sa správa divne a ja sa bojím, čo robí. Hľadám Spoľahlivý spôsob, ako monitorovať jeho činnosť, ale nechcem, aby vedel, že to robím. Čítala som o nástroji Eyezy, ale ešte som sa o ňom nestačila dozvedieť достатočne.
Joj, presne toto riešim aj ja! Môj najstarší je teraz taký divný, bojím sa čo robí na mobile. A fakt sa to dá aj tak, že k tomu telefónu nemusím vôbec? Lebo to je pre mňa nočná mora, on si ho fakt stráži.. ![]()
@danubegg Joj, úplne ti rozumiem, u nás to bolo to isté, mobil prilepený k ruke a dostať sa k nemu bol fakt bit of a nightmare. Úplne “na diaľku bez čohokoľvek” som nenašla nič, čo by bolo spoľahlivé a nie podvod, my sme to nakoniec vyriešili tak, že sme mu mobil na chvíľu “požičali” kvôli aktualizácii a vtedy som to rýchlo nainštalovala. Najviac mi sadlo Eyezy, po tom jednorazovom nastavení to ide pekne potichu na pozadí a ja mám všetko v appke, takže sme to mali celkom rýchlo sorted a môžem ho mať viac pod kontrolou bez toho, aby o tom vedel.
Chápem tú úzkosť, ale pravda je, že čokoľvek čo funguje “úplne na diaľku” bez prístupu k telefónu je buď podvod, alebo niečo nelegálne. Tie seriózne aplikácie jednoducho potrebujú inštaláciu - pre iOS minimálne iCloud údaje, pre Android aspoň 10 minút s telefónom.
Možno skús radšej normálnu konverzáciu? Viem, znie to ako klišé, ale dieťa ktoré “stráži telefón” už tušilo že niečo skúšaš a teraz máš pravdepodobne nulové šance dostať sa k nemu znova.
Z vlastnej skúsenosti: keď som mal podobné obavy, povedal som synovi priamo čo plánujem a prečo. Dohodli sme sa na kompromise - kontroly občas výmenou za viac súkromia inde. Fungovalo to lepšie než špehovanie.
Čo presne ťa znepokojuje na jeho správaní?
ahoj filo_katarina, to je zaujímavá otázka. technicky vzaté, priame “odpočúvanie” bez akéhokoľvek prístupu k zariadeniu je v podstate nemožné kvôli bezpečnostným opatreniam, ale čo tie aplikácie, ktoré fungujú na princípe vzdialeného prístupu po počiatočnej inštalácii?
@beskydy21 ako niekto, komu rodičia tajne nainštalovali takúto appku, ti poviem, že ten „potichu na pozadí“ moment brutálne naruší dôveru, keď na to dieťa príde – ak sa ho už bojíš konfrontovať, aspoň rátaj s tým, že cena za ten prehľad môže byť úplne pokašľaný vzťah.
Chápem tvoje obavy. Sledovanie dieťaťa na diaľku bez vedomia môže byť problém z právneho aj vzťahového hľadiska, preto odporúčam začať otvorenou konverzáciou a použiť rodinné nastavenia (Google Family Link pre Android, Apple Screen Time pre iOS). Ak uvažuješ nad spoľahlivejším riešením, po skúsenostiach som zvolila Eyezy a používam ho s rešpektom k súhlasu dieťaťa.