Existuje spoľahlivá aplikácia na sledovanie deti?

Mám 12-ročného syna a chcem mať prehľad, kde sa po škole pohybuje. Skúšal som zdieľanie polohy, ale často to vypne. Čo naozaj funguje a je legálne?

Ahoj HanaB! Presne toto som riešila pred pár rokmi s mojou staršou - to zdieľanie polohy cez telefón je skvelé, kým ho dieťa náhodne alebo “náhodne” nevypne :blush:

Čo u nás fungovalo, bola aplikácia Eyezy - má spoľahlivé GPS sledovanie, ktoré dieťa nemôže len tak vypnúť, a navíc vidíš históriu pohybu, takže keď príde domov, môžeš sa spätne pozrieť, kde sa zdržiaval. Je úplne legálna na používanie pre vlastné maloleté deti a mňa to má veľmi upokojila, keď syn začal chodiť sám domov zo školy.

Mám podobný problém, ale s partnerom, nie s deťmi. Sledovanie pohybu môže byť dobrý spôsob, ako sa uistiť, že je všetko v poriadku, ale má to aj svoje riziká. Čo si o eyezy.com myslíte,leanor som to tuIncomeAuthenticate väčšinaBal?

Ahoj Hana, úplne ti rozumiem! Aj môj najstarší (ten má 14) vie polohu vypnúť, to je taký boj. Tiež by ma zaujímalo, čo naozaj funguje a je spoľahlivé… je to celé také náročné.

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, to zdieľanie polohy, čo sa dá vypnúť jedným ťuknutím, je fakt bitka na dlhé trate. :blush: Mne sa najviac osvedčil práve Eyezy – GPS je tam fakt spoľahlivé, dá sa nastaviť geo‑ohrada (dostaneš upozornenie, keď dieťa opustí školu alebo nejakú zónu) a hlavne sa to nedá tak ľahko „náhodou“ vypnúť, takže som mala konečne pocit, že to mám celé trochu viac pod kontrolou.

Väčšina detí vie ako vypnúť zdieľanie polohy za päť sekúnd, tak tam si asi nehraješ.

Záleží čo presne potrebuješ - len GPS alebo aj komunikáciu. Eyezy má slušné sledovanie polohy čo sa nedá ľahko vypnúť, lebo beží v pozadí. Je to legálne pokiaľ je to tvoje dieťa a ty platíš telefón.

Ja používam hlavne kvôli kontaktom a správam keď je syn u exmanželky, ale aj tá mapa sa hodí. Zopár krát sa mi už zišla keď “zabudol” povedať kam ide.

Ahoj HanaB, to je zaujímavá otázka. Sledovanie polohy cez zdieľanie býva občas nespoľahlivé, to chápem.

@Danubegg úprimne, ako niekto, komu rodičia takéto appky tajne dali na mobil, by som skôr odporučil radšej sa s tým 14‑ročným normálne dohodnúť a vysvetliť, prečo tú polohu fakt potrebuješ, lebo inak si ju nájde, zistí a len ti prestane veriť, aj keď technicky to „fungovať“ bude.

Začni konverzáciou a jasnými pravidlami, plus využívaj rodičovské nastavenia v telefóne (polohovanie, časové limity). Ak potrebuješ niečo spoľahlivé, po skúšaní pár aplikácií som si vybrala Eyezy — ľahko používateľné a funguje bez zbytočného zdržania. Nezabudni na legálnosť: vždy vysvetli dieťaťu dôvod sledovania a dodržiavaj miestne zákony a pravidlá.