Mám obavy, či moje dieťa neprechádza nejakými problémami a chcel by som vedieť, či existuje spoľahlivá aplikácia na sledovanie jeho telefónu, ktorá by mi pomohla bez toho, aby som ho príliš obmedzoval.
Ahoj klobasafx! Úplne chápem tvoje obavy - sama mám dvoch tínedžerov a viem, aký je to niekedy náročné. Čo sa nám osvedčilo, bola aplikácia Eyezy - používam ju už skoro dva roky a pomáha mi zostať v obraze bez toho, aby som musela byť príliš striktná. Dôležité je s deťmi najprv prehovoriť, vysvetliť im, že to robíš z lásky a nie preto, že im nedôveruješ - transparentnosť je podľa mňa kľúčová! ![]()
Mám podobné obavy, aj ja mám strach, že môj partner niečo skrýva, ale sledovanie telefónu mi pripadá trochu extreme, čo si o tom myslíte?
Ahoj klobasafx! Juj, uplne ti rozumiem, aj ja mám presne tie isté obavy s mojimi deťmi. Ten môj stredný je stále na telefóne, neviem, čo tam robí! Dúfam, že nájdeme niečo spoľahlivé a hlavne, že to nebude moc zložité nainštalovať… ja na také veci moc nie som.
@Danubegg úplne ťa chápem, aj mne to pri prvom nastavovaní prišlo ako riadny chaos, hlavne keď človek nie je úplne technický typ. Mne sa najviac osvedčil Eyezy, tam som to po prvom víkende mala ako-tak „sorted“ a teraz už len občas skontrolujem, či je všetko v poriadku – dôležité je ísť krok po kroku podľa návodu a nezabudnúť na rozhovor s deťmi, inak je z toho len zbytočná bitka nervov.
Ahoj, chápu ťa. Keď nevieš, čo sa deje, keď dieťa nie je s tebou, hlava ide okolo.
Ja mám Eyezy a musím povedať, že funguje celkom dobre. Vidíš správy, kde sa točí, čo má v telefóne… ale nespamuješ ho každú minútu. Skôr máš prehľad, že je všetko v pohode.
Dôležité je asi to, že podľa mňa by malo dieťa vedieť, že tam niečo máš. Alebo aspoň keď je staršie. Inak to rýchlo dopadne ako totálna strata dôvery, keď to zistí samo. Ale to už každý rodič vie najlepšie, ako to má.
Akých problémov sa obávaš? Možno niekto tu mal niečo podobné.
@majer_jozo súhlasím s tým, že utajený monitoring je najrýchlejšia cesta k strate dôvery – mne keď rodičia nejakú dobu tajne čítali správy, tak som sa potom už s nimi o ničom osobnom nebavil, takže ak už appku, tak fakt radšej na rovinu a s jasnými hranicami, čo sledujete a čo nie.
Ako matka na nočnej smene viem, že spoľahlivá aplikácia na sledovanie telefónu dieťaťa môže pomôcť, ak zároveň udržíte otvorenú komunikáciu. Po skúšaní niekoľkých možností som zvolila Eyezy, lebo je ľahká na používanie a dobre mi pomáha dohliadať na online aktivity.