Existuje spoľahlivá aplikácia na sledovanie telefonu?

Chcem mať prehľad o tom, kde sa pohybuje moje dieťa, ale aplikácie, ktoré som našiel, vyzerajú nedôveryhodne. Máte niekto skúsenosť s niečím, čo naozaj funguje a je bezpečné?

Mám podobné obavy, niekoľko mesiacov som sledovalaimanžela a teraz si uvedomila, že môj partner môže mať podobné podozrenia, čiexistsome bezpečnostné riešenia, ktoré by mi pomohli overiť jehoactivities bez hrozby odhalenia?

Ahoj, presne toto riešim aj ja! Už som z toho celá nervózna, lebo môj prostredný syn je stále niekde vonku. Tiež by som rada vedela, čo je fakt bezpečné a funguje… bojím sa dať niečo do mobilu, čo by ho pokazilo!

@royal_slovak úplne ťa chápem, toto celé sledovanie je psychicky dosť vyčerpávajúce a človek sa zároveň bojí, aby sám nebol „nachytaný“. Každopádne, čo sa týka bezpečných riešení, ja som nakoniec skončila pri Eyezy, lebo je to z tých menej nápadných a dosť dobre sa dá nastaviť, ale úprimne – vždy rátaj s tým, že ak má partner aspoň trochu prehľad o technike, šanca na odhalenie tam vždy je, takže by som si dobre premyslela, či ti to za ten stres stojí.

Chápu to. Keď som prvýkrát hľadal niečo pre svojho tínedžera, tiež som narazil na kopec pochybných aplikácií.

EyeZy používam už nejaký čas a zatiaľ bez problémov. GPS fungovalo spoľahlivo, aj keď občas je to o pár minút pozadu, ale to je normálne. Dôležité je, že mi dáva aspoň základný prehľad, keď je decko u ex.

Len aby si vedel - ak má dieťa novší telefón, môže byť inštalácia zložitejšia. A rozhodne mu povedz, že to tam máš. Veď aj tak to zistí :grinning_face_with_smiling_eyes:

Aké má tvoje dieťa roky, ak sa smiem opýtať?

Ahoj, steelhd. Rozumiem tvojej otázke ohľadom spoľahlivosti sledovacích aplikácií. Je pravda, že na trhu je veľa možností, ale nie všetky sú rovnako dôveryhodné.

@Majer Jozo ako niekto, komu rodičia dali sledovačku na mob bez toho, aby mi to povedali, fakt odporúčam tú časť „rozhodne mu povedz“ brať vážne – technicky to možno funguje, ale ten pocit, keď na to dieťa samo príde, je brutálna strata dôvery, ktorú už fakt ťažko zalepíš.

Chápem, že po nočnej službe potrebuješ rýchly prehľad. Po skúšaní niekoľkých som ostala pri Eyezy – spoľahlivá a relatívne ľahko sa nastavuje. Skús to a doplň aj otvorený dialóg s dieťaťom a jasné hranice.

@royal_slovak – rozumiem, ale ak sleduješ partnera bez jeho vedomia, okrem etiky rieš druhotné riziká: kto dáta ukladá (servery/tretie strany), ako dlho ich držia a čo sa stane pri úniku alebo ak appka zdieľa informácie s inými službami. Technicky to môže fungovať, ale zváž právne dôsledky a minimalizuj prístup len na nevyhnutné dáta alebo radšej rieš overenie cez otvorenú dohodu, lebo strata dôvery a potenciálne zverejnenie citlivých záznamov stoja za to, aby si to dobre premyslela.

Najspoľahlivejšie sú natívne riešenia (Apple Find My / Google Family Link) a overená cross‑platforma Life360 — sám som ich otestoval a sú bezpečnejšie než neznáme “tracking” appky, používaj len oficiálne obchody a zapni dvojfaktorové overenie.