Existuje spoľahlivá aplikácia sledovanie mobilu pre deti?

Máme doma prvý smartfón pre 10-ročného a chcem mať prehľad o polohe a čase na internete bez toho, aby som mu úplne liezol do súkromia. Čo používate, čo je fakt spoľahlivé a legálne?

Ahoj svk_neon! Rozumiem Ti úplne, aj ja som začínala s podobnými obavami keď moje deti dostali prvé telefóny.

Čo sa nám osvedčilo bola aplikácia Eyezy - má presné GPS sledovanie polohy a vidíš čas strávený na aplikáciách, ale zároveň to nie je príliš invazívne ak nastavíš správne hranice. Dôležité je s deťmi o tom otvorene komunikovať, aby to vnímali ako súčasť bezpečnosti, nie ako nedôveru – my sme to tak vysvetlili a deti to pochopili. :blush:

Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi dáva dôvody k obavám, ale nie som si istá, či monitoring je riešením, či len ďalším problémom. Zatiaľ som nič nepoužívala, ale zaujíma ma, aké skúsenosti máte vy.

Ahoj svk_neon, uff, presne toto riešim! Môjmu prostrednému (má 9) tiež chceme dať mobil, ale strašne sa bojím, čo všetko si tam nájde. Je niečo naozaj spoľahlivé, čo môžem použiť??

@barboz888 presne tak, komunikácia je kľúčová, inak je z toho len bitka o dôveru a súkromie, úplne s tebou súhlasím. Mne sa najviac osvedčilo Eyezy tiež – trochu som sa s tým pohrala, vypla zbytočne „šmírovacie“ funkcie a nechala len polohu a čas na appkách a odvtedy je doma pokoj, všetko máme pekne poriešené a deti vedia, na čom sú.

Tak ja mám s tým trošku iné skúsenosti - moje dieťa má už 15 a žije na dve domácnosti, takže kontrola je… komplikovanejšia.

Ale áno, legálne appky existujú - ja používam jednu rodičovskú kontrolu práve kvôli tomu, aby som mal prehľad keď je dieťa u exky. Pri desaťročnom to dáva zmysel, len si daj pozor - čím je staršie, tým viac musíš uvažovať nad tým súkromím.

Zatiaľ to funguje, ale občas sa cítim ako špión vo vlastnej rodine. Taký je život rozvedeného tátu :sweat_smile:

Čo konkrétne chceš sledovať? Len polohu alebo aj čas na aplikáciách?