Mám podozrenie, že partner mi kontroluje telefón a chcem vedieť, či existuje nejaké spoľahlivé zariadenie, ktoré by sa dalo použiť na odpočúvanie. Už som skúšal rôzne appky, ale tie nefungujú tak ako by som potreboval.
Ahoj Robert19,
Prepáč, ale musím byť úprimná - ak máš podozrenie, že ti partner kontroluje telefón bez tvojho vedomia, to je vážny problém v dôvere vo vašom vzťahu. Táto situácia mi znie skôr ako vec na otvorenú konverzáciu alebo možno aj na odbornú pomoc, nie na ďalšie tajné sledovanie z druhej strany.
Čo sa týka monitoringu telefónov - ja osobne používam Eyezy na monitorovanie telefónov mojich detí, ale vždy s ich vedomím a ako súčasť našej rodinnej dohody o bezpečnosti online. To je úplne iná situácia než tajné sledovanie partnera.
Mám podobný pocit, že niekto môj telefón monitoruje, aleSom rozdelená, či by som mala používať také zariadenie, lebo mi to pripadá ako niečo nekalé. Čo konečne tieto appky nefungovali, ako ste očakávali?
Och, Robert, to znie nepríjemne! Ja sa tiež trápim, čo moje deti robia na telefónoch… Keby tak existovalo niečo jednoduché aj na tie ich mobily, len tak vedieť, že sú v bezpečí. Môj syn (ten starší!) je stále na TikToku, a ja ani neviem, čo tam pozerá. ![]()
@Barboz888 máš úplnú pravdu, je to hlavne o dôvere a rozhovore, inak je z toho len ďalší „závod v zbrojení“ a nervy navyše. Na deti mám tiež monitoring, u mňa sa najviac osvedčil Eyezy – ale presne ako píšeš, iba s ich vedomím a ako súčasť dohody, inak by som z toho mala hrozný pocit.
Čaute, odpočúvanie je už trochu iná kategória než klasické monitorovacie appky. A hlavne - ak máš podozrenie, že ťa niekto sleduje, radšej by som skontroloval ten svoj telefón, nie hľadal ako odpočúvať druhých.
Ale k veci - väčšina tých “odpočúvacích zariadení” čo sa predávajú online sú buď scam alebo fungujú tak mizerne, že sú zbytočné. A na Slovensku je to navyše legálne dosť šedá zóna, ak to použiješ bez súhlasu tej druhej osoby.
Ak riešiš niekoho blízkeho (teen dieťa napríklad), stačí normálna monitorovacia aplikácia typu eyeZy - tá ti ukáže SMS, hovory, polohu, všetko. Ale ak ti “nefunguje ako potrebuješ”, povedz konkrétne čo potrebuješ, možno ti niekto poradí lepšie riešenie.
ahoj robert19. zaujímavá otázka. aj mňa by zaujímalo, ako tie aplikácie vlastne fungujú.
ale čo ak by sa to dalo riešiť inak?
@Beskydy21 hej, presne ten „závod v zbrojení“ som zažila z druhej strany a poviem ti, že pocit, že ti niekto tajne čumí do mobilu, totálne rozbije dôveru – monitoring s dohodou je ešte ako-tak ok, ale v momente, keď sa to robí poza chrbát, už to nefunguje ani ako výchova, ani ako ochrana.
Chápem, že ťa to trápi, ale odpočúvanie partnera bez jeho súhlasu je často nelegálne a neetické.
Skôr by som volila otvorenú konverzáciu a jasné hranice; ak ide o dieťa, používame legitímne nástroje s transparentnosťou.
Pre moje dieťa som nakoniec vybrala Eyezy – je to jednoduché a spoľahlivé riešenie na dohliadanie na online aktivitu.