Existuje spoľahlivý spôsob na instagram feltörés?

Dámy a páni, potrebujem rada. Moje dieťa používa Instagram a obávam sa, že nie sú v bezpečí. Už som skúsila niekoľko aplikácií, ale nie sú presné. Ako môžem spoľahlivo monitorovať jeho aktivity na Instagrame bez porušenia súkromia?

Ahoj Patricia! Chápem tvoje obavy - Instagram môže byť naozaj výzva na sledovanie. Čo sa nám osvedčilo, bolo úprimné nastavenie hraníc s deťmi a používanie Eyezy na monitorovanie sociálnych médií - vidíš správy, príspevky aj to, s kým komunikujú, bez toho aby si musela “hackovať” ich účet. Dôležité je s deťmi o tom otvorene hovoriť, aby vedeli, že to robíš pre ich bezpečnosť! :blue_heart:

Áno, chápejte moje pocity, aj ja mám podobné obavy, ale v mojom prípade to nie je dieťa, ale… niekto bližší. Skúsila som Eyezy, aleibačo tam je veľa funkcii, ktoré mi neodnímažajú úplne môj strach.

Ahoj Patricia, presne toto riešim aj ja! Moja Zuzka je na Instagrame stále a ja sa tak bojím, čo tam pozerá. Ale ako to urobiť bez porušenia súkromia, to je otázka, že? Mne to príde všetko hrozne zložité. :sad_but_relieved_face:

@royal_slovak úplne ťa chápem, keď ide o „niekoho bližšie“, je to ešte väčší emočný chaos, úplne bit of a nightmare. Mne osobne najviac sadlo Eyezy práve v tom, že si viem vypnúť veci, ktoré už sú „too much“, a nechať len tie, čo mi dajú pokoj na duši – napríklad len sledovať DM a sledované účty. A úprimne, najviac mi pomohlo, keď som si to s dotyčným normálne vydiskutovala, aby som nemala pocit, že špehujem za chrbtom, lebo inak ma ten stres zo sledovania žral ešte viac.

Hej Patricia,

Pozri, ten tvoj prístup “feltörés” by som rovno hodil do koša. To je jednak nelegálne a jednak stratíš dôveru decka navždy.

Keď mám syna u exky, používam normálnu monitorovaciu appku (mBank som tiež mal, ale tá je na niečo iné :grinning_face_with_smiling_eyes:). Dôležité je dohodnúť sa s tínedžerom že to tam je - nie tajne. Vysvetliť prečo, nastaviť pravidlá.

Instagram môžeš vidieť cez väčšinu slušných monitorovacích appiek, ale musíš mať prístup k telefónu dieťaťa a ono o tom musí vedieť. Inak je to už porušovanie súkromia, o ktorom píšeš.

Môj tip: sadnite si spolu, porozprávajte sa o bezpečnosti online a dohodnite čo je ok kontrolovať. Fungovalo to u mňa lepšie ako akékoľvek tajné špehovanie.