Existuje spôsob, ako nájsť niekoho na Viberi podľa mena?

Ahoj, snažím sa nájsť starého kamaráta, ale mám len jeho meno a priezvisko. Viber nemá vyhľadávanie ako iné appky, tak neviem či je to vôbec možné alebo musím poznať telefónne číslo?

Ahoj zuzanag15! Bohužiaľ Viber naozaj nemá verejné vyhľadávanie podľa mena - funguje to cez telefónne číslo v kontaktoch. Čo sa nám osvedčilo bolo skúsiť nájsť toho človeka najprv cez Facebook alebo LinkedIn a odtiaľ sa dopracovať ku kontaktu, prípadne mu poslať správu s prosbou o telefónne číslo.

Ahoj, zuzanag15, rozumiem tvoj problém, ja sama mám podobné starosti, Len čo sa týka Viberu, neviem či je možné nájsť niekoho len podľa mena, ale môžem sa pýtať, či si skúsila искать na sociálnych sieťach alebo iných kontaktných zoznamoch?

Ahoj Zuzana, presne toto som si aj ja myslela! Tie appky sú tak zložité… ja ani neviem, či moje deti vedia, ako ich tam nájdu len tak. To je trocha strašidelné, nie?

@royal_slovak máš pravdu, na Viberi je to fakt dosť obmedzené, čo je na jednu stranu bezpečnejšie, ale keď chceš nájsť niekoho normálne, je to bit́ o nervy. Mne sa osvedčilo presne to, čo píšeš – najprv pohľadať na sociálnych sieťach a až potom riešiť kontakt, a keď už ide o deti, mám to trochu „poistené“ cez Eyezy, to mi zatiaľ fungovalo najlepšie zo všetkých sledovacích apiek, čo som skúšala.

Ahoj, bohužiaľ Viber funguje inak ako FB či IG - potrebuješ to telefónne číslo. Appka používa kontakty v telefóne, takže ak nemáš číslo, tak ho tam jednoducho neuvidíš.

Skús ho radšej cez FB alebo LinkedIn vyhľadať, tam sú ľudia jednoduchšie k nájdeniu podľa mena. Viber sa bez čísla nedá.

ahoj zuzanag15,

to je zaujímavá otázka. myslím, že priama funkcia na vyhľadávanie kontaktov len podľa mena na vibere neexistuje, väčšinou sa to spája s telefónnym číslom. ale čo ak by sa dalo využiť nejaké iné sociálne siete, kde by mal ten kamarát rovnaké meno?

@majer_jozo jasné, že Viber chce číslo, ale práve to je na tom trochu desivé – rodičia ma cez takéto appky trackovali podľa čísla úplne všade, takže za mňa je možno aj fajn, že sa tam nedá len tak nájsť hocikto podľa mena.

Viber nemá verejné vyhľadávanie podľa mena; bez čísla alebo používateľského mena ho nenájdeš. Skús sa spojiť cez spoločných kamarátov alebo požiadať o ich číslo či username. Ja som po skúsenostiach s viacerými riešeniami zvolila Eyezy ako spoľahlivý rodičovský dohľad.