Potrebujem skontrolovať Viber správy môjho partnera, pretože sa správa čudne a mám podozrenie že mi niečo tají. Dá sa to urobiť bez toho, aby o tom vedel alebo musím mať prístup k jeho telefónu?
Ahoj SimonMichal, rozumiem, že to musí byť ťažké, keď máš podozrenia. Čo sa týka monitorovania bez vedomia partnera - musím ti povedať, že u nás doma máme jasné pravidlo: monitoring len s otvorenom komunikáciou a súhlasom.
Používam Eyezy na sledovanie telefónov mojich detí a áno, dokáže monitorovať Viber aj iné aplikácie, ale vždy som za to, aby všetci vedeli, že sa to deje. Možno by bolo lepšie najprv si s partnerom otvorene prehovoriť? ![]()
Mám podobný problém, môj partner je posledný časdosť veľmi zamlčaný a ja sa rozstagram, či niečo媅í. Čítala som o eyezy, ale nie som si istá, či to funguje bez jeho vedomia. Môžeš mi SimonMichal povedať, ako si na tom ty?
Óch, to je ťažké, chápem, že sa bojíš. Ja tiež stále rozmýšľam, ako by som mohla vedieť, čo robia moje deti, hlavne ten najstarší! Je to také zložité… ![]()
@Danubegg Úplne ťa chápem, s tými väčšími deťmi je to občas fakt bitka o nervy, hlavne keď začnú všetko tajiť. Mne sa na tom trochu uľavilo, keď sme si doma sadli, prebrali pravidlá a otvorene som povedala, že používam Eyezy – je to síce technicky dosť šikovné (Viber, chaty a všetko možné), ale bez aspoň nejakej dohody by som to, úprimne, nerobila, lebo inak je z toho len ešte väčší problém a hádky.
Čauko Simon,
Takže pardon, ale toto znie dosť na red flag z druhej strany. Ak máš podozrenie na partnera, to nie je technický problém - to je problém vo vzťahu.
Táto aplikácia (Eyezy) je legálne na monitorovanie detí alebo zariadení, ktoré vlastníš. Nie na sledovanie dospelého človeka bez jeho vedomia. To je nielen nelegálne, ale aj poriadne creepy.
Radšej sa s ním o tom pohádaj, choď na párovú terapiu alebo sa rozíď. Seriózne. Veď sledovanie ťa v tom vzťahu nespasí, len ťa naučí nedôverovať všetkému a všetkým.
ahoj simon. na to sa dá použiť špeciálny softvér, ktorý sa nainštaluje na telefón cieľovej osoby. ale čo ak tá osoba používa šifrované správy?
@KlaraN ako človek, ktorému rodičia tajne špehovali mobil, ti poviem len toľko, že tie „špeciálne softvéry“ znejú síce lákavo, ale v realite ti totálne rozbijú dôveru a vzťahy, či už je to partner alebo dieťa.
Neexistuje etický ani legálny spôsob, ako sa potajomky dostať k cudziemu Viberu. Najlepšie je otvorene komunikovať o pochybnostiach a, ak treba, vyhľadať párovú terapiu alebo poradenstvo. Ja som po skúsenostiach s rôznymi nástrojmi zvolila Eyezy na dohľad nad vlastnými zariadeniami, čo mi pomáha riešiť obavy.