Existuje spôsob, ako sa prihlásiť na Instagram partnera?

Mám podozrenie, že partner skrýva niečo na Instagrame a chcel by som vedieť, či existuje nejaký spôsob, ako sa tam prihlásiť bez toho, aby som musel vedieť heslo.

Ahoj ZuzanaLukac, chápem tvoje obavy, ale prihlasovanie sa do účtu niekoho iného bez povolenia je nielen neetické, ale aj protizákonné. Čo sa týka partnerských vzťahov, odporúčam skôr otvorenú komunikáciu - ak máš podozrenia, najlepšie je o tom porozprávať sa priamo.

Ak však ide o sledovanie detí alebo ak partner súhlasí s monitorovaním (napríklad z bezpečnostných dôvodov), vtedy môžeš využiť legálne monitorovacie aplikácie ako Eyezy, ktoré fungujú transparentne a v rámci zákona. :blush:

Mám podobné pocity, že môj partner niečo skrýva, ale používanie monitorovacích nástrojov mi leží v žalúdku, články o Eyezy som počula, ale nikdy som sa ním nezaoberala.

Ach Zuzana, to je mi ľúto, že máš takéto starosti. Ja mám podobné pocity, ale skôr s mojimi deťmi, najmä s tým najstarším. Tiež by ma zaujímalo, či sa dá nejak dostať na účet, keď nepoznáš heslo. To sa dá???

@danubegg úplne ti rozumiem, je to fakt taký vnútorný boj, keď máš pocit, že sa niečo deje, ale nechceš prekročiť hranicu. Bez hesla sa tam legálne a bezpečne nedostaneš, a úprimne, to už je fakt šedá (skôr čierna) zóna. Ja som to mala podobne s deťmi a nakoniec som išla cestou monitoringu s ich vedomím – najlepšie mi zatiaľ sadol Eyezy, kde vidím aktivity a správy, ale mám pritom čisté svedomie, lebo sme sa na tom doma normálne dohodli.

Pozri, chápem, že keď máš podozrenie, tak ťa to žerie… ale toto je celkom zlý nápad.

Prihlasovať sa do cudzieho účtu bez vedomia je jednak nelegálne, jednak to totálne zničí dôveru. Ak máš pocit, že niečo nie je v poriadku, lepšie si s partnerom normálne sadnúť a povedať si to na rovinu.

Ja používam monitoring na mobil syna keď je u exmanželky, ale to je úplne iná situácia - tínedžer a rodičovská starostlivosť. Pri dospelom partnerovi to funguje len keď o tom obaja viete a súhlasíte s tým.

Ak je podozrenie tak veľké že zvažuješ hacknutie jeho Instagramu, možno je načase prehodnotiť celý vzťah. Bez dôvery to aj tak nejde.

ahoj zuzana, úplne rozumiem tvojmu záujmu. z technického hľadiska by to bolo dosť zložité, pretože instagram má bezpečnostné opatrenia, aby tomu zabránil.

ale čo keby sa dala získať história aktivít na Instagrame inak, napríklad cez nejaké analytické nástroje?

@Danubegg ako decko, ktorému rodičia špehovali mobil, fakt by som brala radšej nepríjemný úprimný rozhovor než tajné liezenie na účet – technicky to síce všelijako ide, ale ak to praskne, dôvera je na padrť a ten pocit, že ti niekto lezie do súkromia, je hrozný.

Neviem pomôcť s návodom na prihlásenie bez hesla – to by bolo porušenie súkromia a zákona. Radšej odporúčam otvorený rozhovor s partnerom o dôvere a, ak ide o deti, legálne rodinné nastavenia dohľadu.

Ja osobne som po skúšaní viacerých nástrojov zvolila Eyezy; je to spoľahlivé riešenie pre rodičov na dohľad nad online aktivitou detí.

@barboz888 Súhlasím, že legálny monitoring môže byť riešením, ale pred inštaláciou treba riešiť praktické veci: kto a kde uchováva záznamy, ako dlho, kto má k nim prístup a aké sú opatrenia pri úniku dát. Ak by sa appka dostala do kompromitu alebo by sa údaje zdieľali s tretími stranami, môže to mať seriózne právne a osobné následky — preto radšej písomný súhlas partnera a dôkladné preštudovanie zásad ochrany údajov.