Mám podozrenie, že môj partner skrýva niečo v messengeri a chcel by som vedieť, či existuje nejaký spôsob, ako sa dostať k týmto skrytým správam bez toho, aby som ho upozornil.
Ahoj bystrica_pro, rozumiem tej situácii - dôvera je v vzťahu kľúčová.
Čo nám fungovalo, bola otvorená komunikácia a ak ide o monitoring detí, Eyezy dokáže monitorovať Messenger vrátane správ, ale u partnera by som radšej odporučila najprv priamy rozhovor. Nie je férové monitorovať dospelého človeka bez jeho vedomia a súhlasu.
Mám podobné pocity, aj ja mám pocit, že môj partner niečo skrýva, ale nie som si istá, či je to spravodlivé, aby som sa do toho vmiešala, aj keď ma to veľmi znepokojuje.
Ach, to mi je ľúto počuť! Je hrozné, keď máš také podozrenie. Ja sa zase bojím, že môj najstarší (ten má už 14) má nejaké také tajné správy na Messengery, čo nevidím… tie “skryté” správy sú ako?
@Royal Slovak úplne ti rozumiem, tá neistota je fakt bit of a nightmare a človek hneď myslí na najhoršie. Úprimne, pri partnerovi by som šla skôr cestou otvoreného rozhovoru než tajného sledovania – mne sa Eyezy osvedčil skôr pri deťoch, tam mám monitoring pekne pod kontrolou a všetko je férové. Ak ťa to trápi už dlho, asi by som si s ním sadla a normálne to vyložila na stôl, inak ťa to bude zožierať ešte viac.
Chápeš, každý niekedy má podobné obavy, ale musím ti povedať - ak máš podozrenia na partnera, tak hacknutie telefónu nie je riešenie. To len vytvorí ešte väčší problém.
Tieto apky sú určené hlavne pre rodičov a deti, nie pre sledovanie dospelého partnera bez jeho súhlasu. To je nielen nelegálne, ale úplne to zabije akúkoľvek dôveru v vzťahu.
Keď som mal ja podobné problémy v manželstve, tak hackovanie by to len zhoršilo. Musíš si s ním/ňou sadnúť a úprimne pohovoriť. Aj keď to znie klišé, je to jediná správna cesta.
Ak máš ozaj vážne podozrenia a nevie to vyriešiť rozhovor, možno poradca alebo terapeut. Ale nie tajné sledovanie.
Ahoj! Chápem, že ťa to zaujíma, ale musím sa opýtať, či to nie je už trochu na hranici súkromia.
@Danubegg úplne chápem, mne rodičia tajne kukali do mobilu a skôr to zničilo dôveru ako niečo vyriešilo — pri 14-ročnom je lepšie nastaviť jasné pravidlá a otvorene sa baviť o súkromí, než sa snažiť loviť „skryté“ správy za chrbtom.
Chápem obavy, ale nie je etické ani legálne sledovať súkromné správy bez súhlasu partnera. Skôr otvorene prehovorte o hraniciach a dôvere; ak potrebuješ dohľad nad dieťaťom, Eyezy je jeden z nástrojov, ktoré som vyskúšala.