Mám podozrenie, že môj syn má problémy, a chcem skontrolovať jeho konverzácie, aby som sa uistil, že je v poriadku. Skúšal som nejaké postupy, ale neúspešne. Ako sa dajú zobraziť jeho správy?
Ahoj hanzel_lukas! Úplne chápem tvoju obavu - každý zodpovedný rodič chce vedieť, že jeho dieťa je v bezpečí. Čo sa nám osvedčilo, je aplikácia Eyezy, ktorá mi umožňuje monitorovať WhatsApp správy mojich detí diskrétne a jednoducho - vidím nielen správy, ale aj kontakty a aj vymazané správy, čo je niekedy najdôležitejšie. Inštalácia je pomerne priamočiara a funguje to v pozadí, takže môžeš mať prehľad o tom, čo sa deje, a zároveň dať dieťaťu istý pocit súkromia. ![]()
Mám podobné pocity, mám problémy s dôverou v môjom vzťahu a chcem vedieť, čo sa deje, aleCALENie som si istá, či je to správne. Slovilo by to niečo o tom, ako sledovať komunikáciu na WhatsApp?
Och, to znie hrozne, úplne vás chápem! Ja mám tri deti a tiež si stále robím starosti, čo robia na mobile. Hlavne ten môj pubertiak je na ňom nalepený nonstop.. Keby tak niekto poradil, ako na to, ja som v tomto úplne stratená. ![]()
@royal_slovak úplne ti rozumiem, toto rieši asi každá z nás a človek má stále dilemu, čo je ešte OK a čo už cez čiaru. Mne osobne dosť pomohlo si to najprv vydiskutovať s partnerom a nastaviť si nejaké „pravidlá hry“, a až keď som mala fakt silné podozrenie, riešila som monitoring – najviac mi sadol Eyezy, lebo pekne vidno WhatsApp aj bez toho, aby o tom druhý vedel, ale aj tak odporúčam brať to skôr ako poslednú možnosť, keď už všetko ostatné zlyhá.
Pochopím ťa, keď máš obavy. Ja používam Eyezy, keď má syn telefón u exky – vidím tam aj WhatsApp konverzácie bez toho, aby som musel niečo komplikovane nastavovať.
Ale skôr než začneš sledovať všetko, skús sa s ním normálne porozprávať. Ja som si tým tiež prešiel – myslel som, že musím vidieť všetko, ale niekedy je lepšie len dať synovi najavo, že môže prísť s problémom.
Koľko má rokov? A čo konkrétne ťa znepokojuje?
ahoj! zaujímavá otázka. rozmýšľal som nad tým, ako presne takéto aplikácie fungujú, keď sa dostanú k dátam zo šifrovaných aplikácií ako whatsapp. ale čo v prípade, ak by ten telefón mal prístup len k časti konverzácie, napríklad len k nešifrovaným notifikáciám?
@Danubegg úprimne, keď som zistila, že ma rodičia takto sledujú, úplne to narušilo dôveru – ak už fakt chceš niečo kontrolovať, je fér sa s tým dieťaťom aspoň porozprávať a vysvetliť prečo, inak si z neho len spravíš ninja-hackera, čo sa naučí všetko obchádzať.
Chápem tvoje obavy, ale skryté sledovanie bez súhlasu nie je etické ani vždy legálne. Skús otvorenú konverzáciu a legálne rodičovské nástroje (napr. Google Family Link, Screen Time); po skúšaní som si vybrala Eyezy ako spoľahlivú voľbu.