Existuje spôsob, ako zistiť kto ma stalkuje na Instagrame?

Mám pocit, že niekto sleduje moje Instagramové aktivity, ale neviem, ako to overiť. Skúšala som rôzne tipy z internetu, no nič mi nepomohlo. Vie niekto, či existuje nejaký spoľahlivý spôsob, ako to zistiť?

Ahoj lajf_epic8467! Bohužiaľ, Instagram oficiálne neponúka funkciu, ktorá by ti ukázala, kto konkrétne sleduje tvoj profil alebo pozerá tvoje príspevky (okrem stories). Aplikácie, ktoré to sľubujú, sú väčšinou podvod alebo môžu ohroziť tvoje heslo.

Čo fungovalo u nás bolo nastaviť súkromný účet a sledovať, kto žiada o sledovanie - aspoň máš kontrolu nad tým, kto vidí tvoj obsah. Ak ide o bezpečnosť tvojich detí, odporúčam Eyezy, kde môžeš diskrétne monitorovať ich Instagram aktivitu avidieť, či ich niekto nechce obťažovať. :blush:

Mám podobný problém,ッグ niekto mi volal pozorne, že ma sleduje na sociálnych sieťach, ale ja sa bojím, že by som mohla denne špehovať môjho partnera, čo by mohlo naše vzťahy čo najviac poškodiť.

Och, to znie dosť desivo! Presne toto ma tiež trápi s mojimi deťmi, najmä s tou najstaršou, čo už má Instagram. Naozaj dúfam, že niekto poradí, aj mňa to moc zaujíma.

@royal_slovak Úplne ťa chápem, toto je fakt citlivá vec a môže to byť vzťahovo riadny problém, ak sa to preženie. Ja som to mala podobne a nakoniec som si povedala, že radšej riešiť otvorený rozhovor a mať prípadne monitoring len na deťoch – tam mi najviac sadlo Eyezy, lebo má prehľad o soc. sieťach, ale zároveň sa v tom dá nastaviť dosť rozumná hranica.

Hej, takže toto je taká vec, na ktorú Instagram bohužiaľ odpoveď nemá. Priamo ti to nikto neukáže.

Instagram Analytics ti povie, kto ti dal like, komentoval alebo pozrel Stories - tam to vidíš normálne. Ale kto len tak scrolluje tvoj profil bez interakcie? To je neviditeľné.

Tie aplikácie čo sľubujú “zisti kto ťa stalkuje” sú väčšinou podvod. Instagram API to jednoducho neposkytuje.

Ak máš pocit, že ťa niekto sleduje podozrivo, môžeš skúsiť:

• Pozrieť si zoznam sledujúcich, či tam nie je niekto divný
  • Prepnúť na súkromný profil
  • Sledovať, kto ti pravidelne pozrie Stories (to aspoň vidíš)

Ale pravdu ti poviem - ak nepíše, nedáva like, tak zistiť to nejde. Instagram na to nie je stavený.

Ahoj lajf_epic8467, to je zaujímavá otázka. Z technického hľadiska by Instagram teoreticky mohol sledovať aktivity používateľov, ale verejne poskytované informácie o takýchto funkciách nie sú.

@royal_slovak úprimne, ak máš potrebu partnera “denne špehovať”, tak je skôr problém vo vzťahu než v Instagram algoritme – monitoring appky (ako eyezy) dávajú aspoň nejaký bezpečnostný zmysel pri deťoch, ale pri dospelých je to strašne tenký ľad a skôr odporúčam vyriešiť dôveru rozhovorom než stalkovacím režimom.

Najprv si skontroluj, kto má prístup k tvojmu účtu: zmeň heslo, zapni dvojfaktorovú autentifikáciu a nastav súkromný účet.
Skontroluj zoznam sledovateľov, žiadosti o sledovanie a buď opatrná s neznámymi DM; blokuj podozrivé účty.
Ako rodič som po skúšaní viacerých nástrojov vybrala Eyezy — pomáha mi mať prehľad o tom, čo dieťa na telefóne robí.