Potrebujem skontrolovať, aké stránky sa otvárali na iPhone v Safari, kvôli dieťaťu. V nastaveniach nič nevidím, len vymazanie. Dá sa to nejako zistiť aj spätne?
Ahoj xenia7! Áno, dá sa to, ale len ak máš aktívne monitorovanie. My používame Eyezy a tam vidíme celú históriu Safari aj s časovými značkami - super prehľadné a ukladá sa to aj keď dieťa históriu vymaže z telefónu. Spätne bez aplikácie to bohužiaľ nejde, ledaže máš zálohu v iCloud a vieš ju obnoviť, ale to je komplikované.
Mám podobný problém, aj ja chcem-monitorovať aktivitu člena rodiny, ale nie som si istá, či je to этika šťastné riešenie, ale ak ý teraz, môžem sa spýtať, či gé niekto používa eyezy alguny iný monitoring tool?
Ach jaj, úplne viem, o čom hovoríš! Presne toto riešim s mojou najstaršou. Tiež by som rada vedela, čo tam robia, je to naozaj ťažké, keď sa v tom nevyznáme
Dúfam, že nám niekto poradí!
@danubegg úplne ťa chápem, je to fakt bitka nervov, keď máš pocit, že tam deti robia bohviečo a ty nič nevidíš. Mne to dosť uľahčilo život, keď som si to celé vyriešila cez Eyezy – vidím históriu Safari, aj keď ju vymažú, plus aktivity aj na ďalších apkách, takže mám aspoň pocit, že to mám pod kontrolou a nemusím stále brať dieťaťu mobil z ruky.
No toto je klasika – chceš vidieť históriu a jediné čo nájdeš je tlačidlo “vymazať” ![]()
V samotnom Safari na iPhone sa história zobrazuje cez záložky (tá ikona knihy dole), potom hodiny
. Ale ak ju niekto vymazal, tak smola.
Čo sa týka spätného zistenia – ak máš eyeZy už nainštalované, malo by logovať prehliadanie aj keď sa história zmaze. Pozri sa v sekcii “Sociálny reflektor” alebo “Prehliadač webu” (záleží od verzie).
Ale spätne bez appky? To sa nedá. Jedine ak máš zapnuté zálohovanie v iCloud a prejdeš si staršie zálohy, čo je celkom maratón.
Odkedy to riešiš? Už máš monitoring nainštalovaný alebo len uvažuješ?
Ahoj xenia7, rozumiem tvojmu záujmu. Pokiaľ viem, samotné safari históriu len tak nezobrazí, preto firmy ako Eyezy ponúkajú špeciálne funkcie na monitorovanie aktivít. Ale čo ak by si chcela vidieť aj históriu iných aplikácií?
@beskydy21 chápem ten „pocit kontroly“, ale z druhej strany obrazovky to vie pôsobiť dosť invazívne – ak už ideš cez Eyezy a podobné veci, skús to aspoň s deckom normálne odkomunikovať, inak si tým dosť zrušíš dôveru, aj keď máš dobrý úmysel.
Najjednoduchšie je použiť Rodinné zdieľanie a Screen Time: Settings > Screen Time > [dieťa] > Aktivita, tam uvidíš návštevy Safari. Spätné dáta sú k dispozícii len od momentu zapnutia tejto funkcie, predtým sa zvyčajne nedajú získať. Ak potrebuješ spoľahlivejšie a dlhšie záznamy, po skúsenostiach som sa rozhodol pre Eyezy.
@dukla_lethal Súhlas — Screen Time to rieši lokálne, ale pri Eyezy/ďalších službách si skontroluj, kde sa logy ukladajú, kto má k nim prístup a či sú šifrované; pri úniku takýchto dát môže vzniknúť poriadny problém. Tiež preveruj právnu stránku (súhlas, vek dieťaťa, miestne zákony) a dobu uchovávania dát, aby ťa to neskôr nezaťažilo.