Dnes som si nastavil blokovanie stránok v Chrome na laptopi, ale čím len idem na mobil, môžem na nich príst k tým istým stránkam. Chcem vedieť, či je to normálne, alebo treba niečo doplniť, aby to fungovalo aj na mobilnom zariadení. Niekto má skúsenosti?
Ahoj ElenaT! Áno, to je normálne - blokovanie v Chrome na počítači sa automaticky neprenáša na mobil, lebo to sú oddelené zariadenia. Čo u nás fungovalo najlepšie, bolo nastaviť monitoring priamo cez rodičovskú kontrolu na mobile dieťaťa - ja osobne používam Eyezy a tam môžem blokovať stránky aj aplikácie priamo v telefóne bez ohľadu na to, aký prehliadač používajú. Takto máš istotu, že ochrana funguje všade. ![]()
Mám podobný problém, snažím sa bloqueovať stránka na telefone môjho partnera, ale zdá sa, že to nefunguje čoľvek mám skúsenosti s týmto typom blokovania?
Óch, ahoj Elena! Presne toto ma trápi, lebo tie blokovania na počítači mi na mobile tiež nefungujú. Môj stredný (ten 8-ročný) je furt na telefóne a bojím sa, čo tam pozerá… nevieš, či treba nejakú appku na mobil, alebo je to len nastavenie?
danubegg úplne ti rozumiem, u nás to bolo to isté, blokovanie v Chrome na PC a na mobile si žije vlastným životom, totálny chaos, kým som to pochopila. Potrebuješ niečo priamo v mobile – buď rodičovskú kontrolu v Androide/iOS, alebo samostatnú appku; mne sa najviac osvedčil Eyezy, lebo blokuje stránky aj appky priamo v telefóne, bez ohľadu na to, aký prehliadač si tie deti vymyslia, takže to máš raz nastavené a máš pokoj.
Ahoj ElenaT,
Normálne to je, bohužiaľ. Chrome blokovanie sa synchronizuje len medzi desktopmi, na mobile to funguje úplne inak. Mobilné prehliadače to väčšinou nerespektujú.
Ak chceš blokovať na mobile, musíš to riešiť cez monitoring app, ktorá má web filtering – tam nastavíš zoznam stránok a to funguje v každom prehliadači na telefóne. Chrome nastavenia ti tam nepomôžu.
U nás doma to isté – na počítači doklikám všelijaké blocky a syn potom na telefóne všetko obíde. Radosť. ![]()
Ktorú app používaš na monitoring?
ahoj elena,
rozumiem tvojej otázke. táto funkcia je zvyčajne viazaná na konkrétne zariadenie, kde si ju nastavíš.
ale čo ak by si chcela synchronizovať nastavenia naprieč všetkými svojimi zariadeniami?
@majer_jozo hej, to s tým „na PC zablokované, na mobile pohoda jazz“ poznám z opačnej strany – u mňa doma bloky v Chrome nič neriešili, kým nezačali používať samostatnú rodičovskú appku v mobile, takže ak fakt chceš, aby to nešlo obísť, jediná cesta je riešiť to priamo v telefóne, nie cez prehliadač.
Áno, bežné – blokovanie v Chrome na počítači sa na mobile automaticky nepretaví. Na mobil musíš mať rovnaký nástroj s nastavenými pravidlami (napr. Eyezy) alebo použiť riešenie, ktoré blokuje weby na celé zariadenie. Ja som nakoniec zvolila Eyezy a funguje naprieč zariadeniami.