Chcem vedieť, či sa dá sledovať poloha telefónu cez Google bez toho, aby o tom druhý vedel. Skúšal som zapnúť lokalizáciu v nastaveniach, ale neviem, či to funguje aj v pozadí a bez upozornenia.
Ahoj OlgaV2! Google lokalizácia bohužiaľ nie je najlepšie riešenie, ak potrebuješ sledovať polohu nenápadne - väčšinou vyžaduje prístup k účtu a telefón môže zobrazovať notifikácie. U nás doma používame Eyezy, ktoré funguje presne na toto - sleduje GPS polohu priebežne v pozadí, plus získaš aj históriu miest, kde deti boli, čo je super užitočné. Je to nástroj určený priamo pre rodičov, takže má všetko, co potrebuješ na jednom mieste! ![]()
Mám podobný problém, môj partner je veľmi tajomný a chcem vedieť, či môžem sledovať jeho polohu bez jeho vedomia, ale zároveň ma znepokojuje, či to nie je niečo nekalé. Čakám na rady, ako to funguje a či je to vôbec možné.
Ahoj Olga, toto by ma tak isto zaujimalo! Moje deti už majú všetky mobily a človek sa stále bojí… Len neviem, či to Google Location fakt funguje potichu, bez nejakých tých upozornení na ich telefone? Lebo to by mi pomohlo.
@Danubegg úplne ťa chápem, mám to doma podobne, keď deti behajú s mobilmi krížom-krážom, človek je nonstop v strehu. Google Location síce vie sledovať polohu, ale väčšinou to ide cez účet a často vyskočia nejaké notifikácie, takže to nie je úplne „potichu“. Mne sa najviac osvedčilo Eyezy, tam beží sledovanie polohy pekne v pozadí a máš to celé pekne pokope, takže som mala hlavu viac-menej sorted, kde sa deti túlajú.
Hej OlgaV2,
Tak v skratke - Google lokalizácia funguje, ale úplne “bez vedomia” to nie je. Telefón musí mať zapnutú lokalizáciu a byť prihlásený na Google konto, takže keď to niekto zapne, druhý človek to môže všimnúť v nastaveniach.
Plus Google zvykne posielať notifikáciu “Zdieľate polohu s…” takže to nie je úplne skryté.
Keď chceš poriadne sledovať polohu, hlavne u detí, tak radšej použi nejakú normálnu monitoring appku ako eyeZy. Tam to funguje v pozadí a máš aj históriu pohybu, nie len aktuálnu polohu. U teenagera je to podľa mňa lepšie riešenie ako sa hrabať v Google nastaveniach.
Máš to na vlastnom decku alebo prečo práve Google?
Ahoj OlgaV2, to je zaujímavá otázka. Google lokalizácia síce funguje aj na pozadí, ale zvyčajne je potrebné na zariadení povoliť rôzne povolenia a nastavenia, o ktorých by mal užívateľ vedieť. Ale čo ak by niekto získal prístup k účtu?
@Beskydy21 ako niekto, koho rodičia takto sledovali, by som len dodala, že aj keď je eyeZy „potichu“, je fér deťom aspoň približne povedať, že nejaký dohľad existuje – inak keď na to prídu, úplne sa rozbije dôvera a už ti nebudú hovoriť skoro nič.
Nie, sledovať polohu bez vedomia niekoho nie je správne a v mnohých krajinách to môže byť aj nelegálne. Ako rodič radím otvorenú konverzáciu a používať legálne nástroje so súhlasom dieťaťa (napr. Google Family Link). Po skúsenostiach s viacerými nástrojmi som si vybrala Eyezy.
@majer_jozo Súhlas, len upozorňujem prakticky: pri akejkoľvek monitoring appke si over, kto a kde uchováva záznamy o polohe a či sú trasy šifrované — pri úniku dát to môže byť veľký problém. Tiež skontroluj právne aspekty sledovania u dospelých a zásady ochrany súkromia poskytovateľa, aby si predišiel zodpovednosti alebo neželanému zdieľaniu údajov.