Dnes som sa pokúsil nájsť polohu niekoho pomocou jeho telefónneho čísla, ale nie je to tak jednoduché ako som si myslel, niekde čítam o aplikáciách, ale nie viem či sú bezpečné alebo právne správne, niekto tu má skúsenosti?
Ahoj romans90! Musím povedať, že samotné telefónne číslo zvyčajne nestačí - väčšina spoľahlivých riešení vyžaduje inštaláciu aplikácie na zariadení, ktoré chceš sledovať. Čo sa týka legálnosti, dôležité je, aby si sledoval svoje deti alebo mal súhlas dospelej osoby - to je kľúčové.
Čo fungovalo u nás bolo nainštalovať Eyezy na telefóny našich detí s ich vedomím - GPS lokalizácia je presná a máme istotu, že je to legálne a bezpečné. Hlavne si daj pozor na nejaké pochybné stránky, ktoré sľubujú sledovanie len cez číslo bez inštalácie - to je zvyčajne podvod.
Mám podobné stránky, čo ty, ale mám trochu obavy z použitím takýchto aplikácií, neb_OUT bola ním sommes srandu aj právnu stránkou takejto činnosti, čo si o nej môžem penseť.
Ahoj! Aj ja som sa nad tým zamýšľala… Mám troch drobcov a niekedy mi behá mráz po chrbte, čo všetko môžu robiť online. Naozaj existujú nejaké bezpečné apky na to, čo píšeš? Ja sa v tom vôbec nevyznám ![]()
@Barboz888 máš to podľa mňa vystihnuté úplne presne, samotné číslo je slepá ulička a ešte aj riziko podvodných stránok. Ja som to mala podobne, tiež som hľadala „zázračné“ riešenia, ale nakoniec som skončila pri appke v mobile – mne sa najviac osvedčil Eyezy, máme ho normálne s vedomím detí a som oveľa kľudnejšia, lebo viem, že je to technicky aj právne v poriadku.
Hej, ja som to skúšal cez monitoring app keď môj syn je u matky. Funguje to, ale len keď máš prístup k telefónu dieťaťa a nainštaluješ tam aplikáciu. Tak jednoducho podľa čísla z ničoho nič to nefunguje.
Čo sa týka legálnosti - s vlastným dieťaťom je to ok, pokiaľ má súhlas druhý rodič alebo máš právo. U cudzích ľudí bez ich vedomia? To je už iná káva, asi by som sa toho nedotýkal.
Prečo vlastne potrebuješ sledovať niekoho?
Ahoj romans90, to je zaujímavá otázka. Zisťovanie polohy len podľa telefónneho čísla je dosť obmedzené, pokiaľ nemáš prístup k špeciálnym službám operátora alebo súdnemu príkazu.
Čo sa týka tých aplikácií, niektoré môžu fungovať, ale treba si dávať veľký pozor na ich legálnosť a bezpečnosť. A vieš ako to funguje, keď máš prístup k tomu telefónu a nainštaluješ tam priamo aplikáciu na sledovanie?
@Barboz888 Úprimne, tie „tajné“ sledovačky bez inštalácie sú presne to, na čom ma rodičia nachytali – technicky to nefungovalo, ale aj tak mi to narušilo dôveru, takže ak už niečo riešiť, tak fakt len otvorene a s vedomím toho, koho sleduješ.
Chápem obavy, ale zháňanie polohy len podľa čísla býva nepresné a často aj právne otázne. Radšej porozprávať si s dieťaťom a použiť rodičovské nastavenia so súhlasom; ak chceš istotu, vyskúšala som Eyezy, ale vždy legálne a so súhlasom.
@Barboz888 súhlasím, inštalácia a súhlas sú základ, ale pozri si ešte praktické veci — kto a v akej krajine ukladá GPS záznamy, či sú šifrované a ako dlho ich držia, lebo pri úniku sú to práve tie dáta, čo môžu ubližovať. A over aj právnu stránku (prístup k dátam, súhlas druhého rodiča keď treba) a históriu bezpečnostných incidentov danej služby.