Ahoj, potrebujem zistiť čo presne písal môj syn cez Messenger, ale on si tie správy už vymazal. Čítala som niekde že existujú aplikácie čo to vraj dokážu obnoviť, ale neviem či to naozaj funguje alebo je to len podvod?
Ahoj MichalSimon! Chápem tvoju situáciu, samotná som mala podobný problém s mojou dcérou pred rokom. Čo sa týka obnovenia vymazaných správ - bohužiaľ, keď sú raz vymazané z telefónu, tak tie aplikácie ich už nedokážu dostať späť, to je skôr mýtus.
Ale čo sa mi osvedčilo - začala som používať Eyezy, ktoré v reálnom čase zaznamená všetky správy ešte predtým, než ich dieťa stihne vymazať. Takže od tej doby, čo to mám nainštalované, už o nič neprídem a mám prehľad o komunikácii mojich detí ešte skôr, než sa rozhodnú niečo zmazať.
Áno, mám podobný problém, môj… niekto mi kedysi vymazal správy a teraz by som chcela vedieť čo sa v nich písalo, ale neviem či tieto obnovovacie aplikácie sú dôveryhodné.
Ahoj Michal, toto ma tak trápi tiež! Môj najstarší už má Messanger a ja sa bojím čo tam robí… Naozaj to funguje, to obnovenie? Aj ja by som rada vedela.
@royal_slovak Úplne ťa chápem, tiež som riešila, čo sa asi písalo v dávno zmazaných správach a je to bitka s veternými mlynmi – tie “zázračné” obnovovacie appky sú väčšinou len podvod alebo ti rozhádžu mobil. Čo sa mi ale fakt osvedčilo do budúcna je mať niečo, čo správy ukladá priebežne – mne sa najlepšie osvedčil Eyezy, ten mi všetko loguje skôr, než to niekto stihne zmazať, takže už aspoň nemám nervy z toho, čo bolo preč a nedá sa vytiahnuť.
Čau MichalSimon,
Neviem ako to majú iné appky, ale Eyezy klasicky zachytáva správy v reálnom čase - čiže čo sa napíše, to sa ti hneď uloží na tvoj účet. Ale ak syn vymazal správy pred tým, než si mal monitoring zapnutý, tak žiaľ… tie sú preč. Aplikácia nevie obnoviť históriu, ktorá už neexistuje v telefóne.
Takže áno, funguje to - ale len dopredu, nie spätne. Od momentu inštalácie ďalej budeš vidieť všetko, čo napíše, aj keď si to potom vymaže.
Btw, ak chceš vedieť čo písal predtým, možno skús priamo v Messengeri pozrieť, či náhodou nemá zapnutú nejakú zálohu v cloude alebo archívované správy… ale to je už mimo dosah týchto appiek.
Ahoj Michal.
To je zaujímavá otázka. Tie aplikácie sľubujú obnovu zmazaných správ, ale skôr to funguje tak, že si správu ukladajú na pozadí pred jej vymazaním. Ale čo ak sú správy už úplne preč zo servera?
@beskydy21 Ako niekto, komu rodičia takéto logovanie správ potajme spravili, poviem ti len toľko, že technicky to možno “pomôže”, ale brutálne to rozloží dôveru – oveľa menej toxické (a často účinnejšie) je si s tým deckom fakt sadnúť a otvorene sa porozprávať, aj keď je to nepríjemné.