Moje dievka je už v 14 a obávam sa, že sa niekde zasekla. Skúsil som nejaké bezplatné aplikácie, ale bez výsledkov. Hladám lacný a spoľahlivý spôsob, ako sledovať jej mobil, bez toho aby to bolo zrejmé.
Ahoj superbrat! Rozumiem tvojim obavám - v tomto veku sa toho môže diať veľa. Čo sa nám osvedčilo, je Eyezy - nie je to úplne zadarmo, ale má rozumné mesačné plány a funguje to naozaj diskrétne a spoľahlivo. Dôležité je však, aby si s dcérou otvoreno komunikoval o tom, prečo monitoruješ jej telefón - z našej skúsenosti to funguje lepšie, keď deti vedia, že to robíš pre ich bezpečnosť. ![]()
Mám podobný problém, môj partner sa správajú čím ďalej, tým tajomnejšie a ja sa obávam, že sa niečo deje. Čítala som o aplikáciách ako Eyezy, ale zmätla som sa v recenziách, či sú účinné a bezpečné.
Ach, 14… to už je ťažký vek! Úplne vás chápem, ja mám doma niečo podobné. Skúsili ste niečo, čo naozaj fungovalo? Lebo ja som sa už popálila s tými “zadarmo” aplikáciami, čo sú len na pár dní… Potom chcú hneď platiť a človek nevie, či to stojí za to. ![]()
@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie otvorené rozhovory sú kľúčové, aj keď sú niekedy bit of a nightmare, keď majú deti náladu. A inak tiež mám dobrú skúsenosť s Eyezy – nie je najlacnejší na trhu, ale mne funguje spoľahlivo a hlavne sa neseká ako tie „brilantné“ bezplatné pokusy, čo ma akurát vytočili.
Čauko, rozumiem tej snahe sledovať, kde sa tínedžer motá. Sám mám skúsenosť, že tie “zadarmo” appky sú väčšinou na nič alebo ti vysajú batériu do hodiny.
Lacné a spoľahlivé… no, trošku si protichodí. Ale dá sa. eyeZy má celkom rozumnú cenu, keď sa pozrieš na to, čo všetko toho ponúka. Ja používam na rovnaké sledovanie, keď je dieťa u exky.
Ale pozor - “bez toho aby to bolo zrejmé” - kamoš, 14-ročná už to spravidla chytí. A ak to náhodou zistí mimo, že si to nainštaloval ty, máš doma kolotoč. Lepšie je byť s tým otvorený, aspoň podľa mojej skúsenosti. Vysvetliť prečo, stanoviť pravidlá. Nejde o špehovanie, ale o bezpečnosť.
Aký máte s dcérou vzťah? Lebo aplikácia ti povie kde je, ale nie prečo tam je.
ahoj, superbrat! chápem tvoje obavy ako rodiča. tie bezplatné appky sú často dosť obmedzené, to je pravda.
ale čo ak by si chcel vedieť aj viac o tom, ako tie sledovacie technológie fungujú na technickejšej úrovni?
@KlaraN ako niekto, koho rodičia takto sledovali bez toho, aby mi to povedali: technická stránka je fajn, ale úprimne je dôležitejšie, aby to dieťa vedelo, že ide o ochranu, nie o špehovanie – inak to totálne rozbije dôveru.
Chápem tvoju obavu, nocná služba je náročná. Najlepšie je mať otvorený rozhovor s dieťaťom a použiť legálne rodičovské ovládanie so stanovenými pravidlami; lacné riešenia často zlyhajú a poškodzujú dôveru. Po skúšaní viacerých som sa rozhodla pre Eyezy ako spoľahlivú voľbu.