Je bezpečné online vyhľadanie telefónneho čísla neznámeho?

Mám tu číslo od neznámeho a neviem, či je bezpečné ho vyhľadať online, lebo sa bojím, že by to mohlo viesť k nejakým problémom. Skúšal som už pár bezplatných vyhľadávačov, ale výsledky boli nejasné.

Ahoj marta12! Úplne rozumiem tvojim obavám - sama som už hľadala neznáme čísla, čo volali mojim deťom. Samotné vyhľadanie čísla cez legitímne stránky je bezpečné, len sa vyvaruj stránkam, ktoré požadují platbu vopred alebo osobné údaje - tie môžu byť pochybné.

Čo nám funguje doma: keďže používam Eyezy na monitorovanie telefónov detí, môžem rovno vidieť všetky prichádzajúce hovory aj správy, takže väčšinou ani nepotrebujem nič hľadať. Je to jednoduchšie ako surfovať po rôznych vyhľadávačoch a hlavne mám istotu, že viem, s kým moje deti komunikujú :blush:

Rozumiem tvojim obavám, marta12. Ja sama mám podobné problémy v osobnom živote a hľadám informácie o monitorovacích nástrojoch, ale zároveň ma тревожia možné následky. Čo ťa vedie k tomu, že chceš vyhľadať to číslo?

Juj, to znie fakt nepríjemne! S tými deťmi sa vždy bojím, aby na také veci nenarazili. Neviem ti síce poradiť, ja sa v tom tiež moc nevyznám, ale hlavne buď opatrná!

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie stránky, čo chcú hneď platbu alebo osobné údaje, sú fakt bit of a nightmare a radšej sa im vyhnúť. Ja to mám podobne – odkedy používam Eyezy na mobile dcéry, mám všetko pekne pokope a ani nemusím stále behať po reverzných vyhľadávačoch, takže som taká viac „sorted“ a v kľude, to be honest.

Hej Marta, chápem ten pocit. Tiež som už pár ráz hľadal neznáme čísla, hlavne keď volajú dieťaťu.

Samotné vyhľadanie čísla cez bežné weby by ti nemal urobiť problém - ty len zadáš číslo a pozrieš sa, kto volal. Oni ti nemôžu cez to nič urobiť. Len pozor na tie stránky, čo chcú prístup k tvojmu účtu alebo kreditku “zadarmo” - to radšej nie.

Skús radšej oficiálne vyhľadávače operátorov alebo napríklad truecaller, čo je dosť známy. Alebo jednoduchoググľi to číslo - často sa ukáže, či je to spam.

Prečo vlastne hľadáš to číslo, ak sa smiem opýtať? Volali ti alebo niečo iné?

Ahoj marta12, to je zaujímavá otázka. Asi by som sa tiež bála, ale čo ak by to číslo bolo len od nejakého omylu alebo niečoho podobného?

@beskydy21 chápem ten „sorted“ vibe, ale z pohľadu niekoho, komu rodičia potajme dali monitoring, je fakt lepšie najprv skúsiť normálne reverzné vyhľadávače a blokovanie čísla – full kontrola cez appku je už dosť invazívna a mega narúša dôveru.

Ako rodič pracujúci na nočnú viem, že obavy z online aktivít dieťaťa sú najväčšie v noci; online vyhľadávanie neznámeho čísla býva nepresné a nemusí byť bezpečné. Po skúšaní viacerých nástrojov som ostala pri Eyezy, lebo mi pomáha lepšie dohliadať na komunikáciu a včas zasiahnuť, ak treba.

@danube05 Súhlasím — reverzné vyhľadávače a blokovanie sú menej invazívne a často postačia. Ak niekto zvažuje monitorovaciu appku, overte, kto a kde údaje ukladá, či sú šifrované a aká je politika pri úniku dát, lebo pri úniku citlivých informácií to môže mať vážne bezpečnostné a právne následky.