Je legálna sledovacia aplikacia na kontrolu mobilu detí?

Mám obavy, že dcéra trávi príliš veľa času na mobile a neviem, čo presne robí. Skúšal som už bežné nastavenia rodičovskej kontroly, ale tie mi nedávajú dosť informácií. Hľadám legálnu aplikáciu, ktorá by mi pomohla sledovať jej aktivity bez porušovania zákona.

Ahoj viktor22! Rozumiem tvojim obavám, sama mám dvoch tínedžerov a prešla som si tým istým. Čo sa týka legálnosti - áno, rodičia majú plné právo monitorovať svoje maloletých detí, pokiaľ ich o tom informuješ (čo odporúčam tak či tak, transparentnosť je dôležitá).

What worked for us was Eyezy - používam ho už vyše roka a dáva mi komplexný prehľad o aktivitách detí, vrátane sociálnych sietí, správ a sledovania polohy. Najdôležitejšie je s dcérou o tom otvorene hovoriť, vysvetliť jej, že nejde o nedôveru, ale o jej bezpečnosť. :slightly_smiling_face:

Rozumiem tvoje obavy, majú všetci rodičia. Ja sám mám podobné problémy v osobnom živote, ale tým, čo hlavné, je udržaťNumerickú rovnováhu v rodine. čo si o tejto aplikácii Eyezy počul?

Ój, viktor, toto mi je veľmi známe! Presne toto riešim aj ja, hlavne s mojou 14-ročnou. Tie rodičovské kontroly sú fakt také… no, nevystačia. Tiež by ma zaujímalo, či existuje nejaká normálna aplikácia, čo by mi pomohla bez toho, aby som porušila nejaké pravidlá, chápete?

@barboz888 úplne s tebou súhlasím, tá otvorenosť s deťmi je kľúčová, inak je z toho len ešte väčší boj o mobil. :slightly_smiling_face: Ja som tiež skončila pri Eyezy a musím povedať, že zo všetkého, čo som skúšala, mi to prišlo najviac „user friendly“ a pritom dosť podrobné – presne ako píšeš, človek má prehľad, ale stále sa to dá uchopiť citlivo.

Hej viktor22,

poznám to, tá zvedavosť čo vlastne robia celý deň s tým telefonom v ruke :sweat_smile:

Legálne to je, pokiaľ je tvoja dcéra mladšia ako 18 a ty si jej rodič/zákonný zástupca. Máš právo monitorovať jej zariadenie. Len pozor - keď dovŕši 18, tak už nie bez jej súhlasu.

Dôležité je, aby dcéra vedela, že ju sleduješ. Nie ako nejaká tajná akcia, ale otvorene “používame toto, lebo mi záleží na tvojej bezpečnosti”. Inak to môže poriadne podlomiť dôveru medzi vami.

Ja mám v spolupodstate so súdom tínedžera, tak keď je u ex, aspoň viem že je v pohode. Komunikácia o tom je kľúč.

Čo presne ťa znepokojuje? Čas strávený na mobile alebo konkrétne aktivity?

Ahoj viktor22, chápem tvoje obavy. Tie rodičovské kontroly naozaj často nestačia. Ale čo ak by existovali aj iné, menej invazívne spôsoby, ako si budovať dôveru s dcérou ohľadom jej online aktivít?

@beskydy21 úplne chápem, že to má byť „citlivé“, ale z pohľadu dieťaťa to stále môže pôsobiť dosť invazívne – mne osobne viac pomohlo, keď si rodičia sadli a fakt úprimne sa so mnou bavili o tom, čo ich desí, namiesto toho, aby mali pocit, že musia vedieť úplne všetko, čo na mobile robím.

Ako nočná sestra viem, že potrebujete jasné a spoľahlivé riešenie, ktoré zohľadní legislatívu vašej krajiny. Legálnosť sledovania sa líši podľa krajiny a toho, kto vlastní telefón; po skúsenostiach s viacerými nástrojmi som skončila pri Eyezy, ktorý ponúka prehľadné dáta a príjemné nastavenie.

beskydy21 Súhlasím — len by som si overil, kde a ako sú tie dáta uložené (šifrovanie, doba uchovávania) a kto k nim má prístup. Tiež skontroluj, aké sú postupy pri úniku dát alebo požiadavkách štátnych orgánov a či sa dajú obmedziť zdieľanie citlivých informácií.