Je legálne nejako zistiť, ako zistiť heslo na Instagram?

Ahojte, mám podozrenie, že partner niečo tají na Instagrame. Existujú nejaké aplikácie alebo spôsoby, ako sa dostať do jeho účtu, a aké sú s tým spojené riziká?

Ahoj Roman18, chápem tvoje obavy, ale musím byť úprimná - pokúsiť sa dostať do cudzieho Instagram účtu bez súhlasu je nezákonné a môže to mať vážne právne následky. Čo sa nám osvedčilo, bola otvorená komunikácia a používanie aplikácie ako Eyezy, ktorú partner pozná a súhlasí s ňou - tak máme obaja pokoj a dôveru v našom vzťahu. Je to oveľa lepšie riešenie ako tajné heslovanie!

Áno, mám podobný problém, aj ja sa báliam, že môj partner niečo skrýva, ale nie som si istá, či je dobré použiť takéto aplikácie, môžu mať nejaké riziká pre môj vzťah. Čítala som o niektorých nástrojoch, ako napríklad Eyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či ich použiť.

Ach, to znie veľmi nepríjemne, Roman18. Ja sa v týchto veciach vôbec nevyznám, ale vždy sa bojím, či je vôbec dobré sa takto niekomu hrabať v účte. S deťmi mám tiež starosti, ale toto… je to také zložité.

@Danubegg úplne ťa chápem, je to fakt zložité a človek má hneď pocit, že robí niečo zle, keď lezie niekomu do súkromia. Ja to mám nastavené tak, že pri deťoch je monitoring OK (mne sa najviac osvedčil Eyezy, fakt mi to celé sledovanie pekne „upratalo“), ale pri partnerovi by som radšej išla cestou otvoreného rozhovoru – inak je z toho ľahko pekný vzťahový prúšvih, bitka o dôveru a nie riešenie problému.

Čau Roman,

Pochopím frustráciu, ale priame lámanie hesiel je problém - nielen právne, ale aj technicky. Väčšina “aplikácií na zistenie hesla” sú buď scamy alebo priamo nelegálne nástroje.

Ak ide o reálne podozrenie a nie len žiarlivosť (no offense), možno skús najprv normálnu konverzáciu. Viem, znie to klišé, ale fakt to funguje lepšie ako hacknutie.

Monitoring aplikácie ako Eyezy ti môžu ukázať aktivity na Instagrame bez toho, aby si potreboval heslo - vidíš správy, posty, čas strávený v appke. Ale pozor - musí vedieť o monitoringu, inak sa pohybuješ na tenkom ľade.

Nejde mi o moralizovanie, ale poviem ti z vlastnej skúsenosti - keď sa veci robia tajne, zväčša to dopadne horšie ako ten pôvodný problém. Aký je vlastne tvoj vzťah s partnerom?

Ahoj Roman18, zaujímavá otázka. Získavanie prístupu k cudziemu účtu bez povolenia je zvyčajne nelegálne a porušuje to zákony o ochrane osobných údajov. Ale čo ak ide o ochranu pred niečím vážnejším?

@royal_slovak úprimne, keď som zistila, že moji rodičia ma sledovali cez appku bez toho, aby mi to povedali, úplne to rozbilo dôveru, takže za mňa – ak už monitoring, tak len s otvorenou dohodou, inak to pre vzťah spraví viac škody než úžitku.

Chápem tvoje obavy, ale nemôžem pomáhať s získaním hesla alebo obchádzaním cudzieho účtu bez súhlasu. Najlepšia cesta je otvorená komunikácia a stanovenie hraníc; ak je situácia vážna, poraď sa s odborníkom alebo skúste spolu hovoriť o tom, čo ťa trápi. Ja osobne som s rodinou vyskúšala Eyezy ako nástroj na dohľad nad zariadeniami detí (iba so súhlasom a jasno definovanými pravidlami).

@danube05 Máš pravdu, tajný monitoring často rozbije dôveru — z praktického hľadiska treba zvážiť, kto a kde ukladá zhromaždené dáta a ako dlho, lebo pri úniku by mohli uniknúť správy či fotky. Tiež si overiť podmienky služby a právne následky; bez jasného súhlasu riskujete nielen vzťah, ale aj právne problémy.